«

»

mei 01 2013

Drie dagen wandelen in Luxemburg

Dag 1: Aankomst en Hammhof route

Zaterdagochtend om 10.10h vertrokken we naar Berdorf in Luxemburg om te gaan wandelen. Tijls ouders kamperen hier al sinds 1987. Drie en een half uur later (over Maastricht gereden) kwamen we aan. Het was zes graden en bewolkt. Na een warm ontvangst maakten we onze eerste wandeling, de ‘Hammhof route’. Er kwamen een aantal leuke fotomomenten voorbij: bomen aan de horizon, geiten in boerderij de Hammhof en Leny die Anne-Lies leerde hoe ze haar sjaal kon strikken.

’s Nachts sliepen we in een pod, een soort blokhutje met alleen een vloer, tafeltje, twee stoelen en een kacheltje. Deze zijn nieuw op de camping en blijkbaar een groot succes, want eerst stonden er twee en nu waren alle tien bezet. We hadden het kacheltje wel nodig want de nacht was koud.

 

Dag 2: Hallerbach route

Zondag hebben we lekker ontbeten met vers afgebakken broodjes en een gekookt eitje van Jan en Anne-Lies hun kippen. Het miezerde een beetje dus besloten we niet voor de langste route te gaan, maar langs de beek Hallerbach te wandelen. Deze wandeling heb ik één keer eerder gelopen want in 2005 zijn we hier ook twee dagen geweest. Vanaf de parkeerplaats, die maar vijf minuten rijden was, liepen we door een graspaadje naar de beek toe. Via smalle (modder)paden en bruggetjes volgden we de beek. Hier en daar moesten we voorzichtig lopen, want het had veel geregend en was soms blubberig. Toen het kasteel van Beaufort in zicht kwam waren we over de helft en stond ons heerlijke appeltaart met een speciaalbiertje te wachten. De weg terug, bovenlangs de beek, was een stuk vlakker en die liepen we daardoor in slechts een uurtje uit. Tijl had nog energie over en is bergopwaarts naar de camping teruggelopen. Onderweg spotte hij nog een groot hert.

Mijn nieuwe bergschoenen van Meindl bevallen goed! Ik heb alleen op mijn linkerhiel een beginnende blaar, dus ik hoop dat de pleister morgen op zijn plek blijft. De Duitse weerman zegt dat het mooi weer wordt dus dat biedt perspectief op de lange route.

 

Dag 3: Echternach route 

Maandag was het inderdaad zonnig weer en zijn we naar Echternach toe en terug gelopen, in totaal zo’n 20 kilometer. Een groot deel van de heenweg ging door het bos. Smalle paadjes met aan de ene kant de afgrond en aan de andere kant rotsen wisselden af met brede bospaden. Het was een prachtige route. Onderweg hebben we geluncht op een bankje in het zonnetje. Drie uur na vertrek kwamen we aan in Echternach en hebben we een terrasje gepakt.

Anne-Lies is daarna met Keefer (de hond) terug gegaan met de bus, Jan liep een makkelijke route terug en Tijl en ik de zwaarste route terug. De terugweg begon namelijk met een enorme klim. Daarna liep het pad omhoog en omlaag door rotsen heen en een groot stuk bovenlangs de weg. Het laatste deel was het mooiste langs een kabbelend beekje en met het amfitheater tot slot. Door het dorp wandelen om weer bij de camping te komen was misschien nog wel het zwaarst. Twee uur en tien minuten later kwamen we aan op de camping, moe maar voldaan. In totaal hebben we deze dag vijf uur gewandeld.

 

Dag 4: Terug naar huis

De douche was ontspannend en het eten smaakte fantastisch (bedankt Anne-Lies!). Onze vakantie in Luxemburg zat er alweer op. Op de laatste Koninginnedag 30 april vertrokken we na het kijken naar de abdicatie van Koningin Beatrix en de balkonscène met de nieuwe Koning Willem-Alexander, Maxima en hun kinderen naar huis.

 

12 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Tijl

  Leuk om op deze manier ons lang weekendje Luxemburg te herbeleven. Mooi geschreven!

  1. Martin

   Hallo Tijl en Milou,
   wat zijn jullie toch weer sportief geweest. 20 km is zeker geen kattepis maar de beloning is het wandelen wel waard, he Tijl! (zie laatste foto).
   Trouwens die nieuwe koning van ons land brengt wel wat te weeg. Het is zomaar 30 juni in plaats van 30 april!

   Liefs pap

   1. Milou

    Hihi, aangepast!

 2. Floor

  Leuk hoor! Ik krijg ook wel zin om weer eens te gaan 😉

  Ennuh, is er tegenwoordig appeltaart verkrijgbaar bij het kasteel van Beaufort?

  1. Milou

   We zaten in de herberg!

 3. Sandrina

  Wat een leuke foto’s. Mooi dat mos op die bomen. Had je warme voetjes in je nieuwe schoenen, Milou?

  1. Milou

   Oh, echt zo super! Zodra ik mijn nieuwe wandelsokken en -schoenen aan deed waren mijn voeten warm. Echt heerlijk!

 4. Leny en Eugène

  Hoi Tijl en Milou,

  Het was heel leuk en gezellig met jullie in Luxemburg, als van ouds !! .
  De dagen zijn snel voorbij gegaan. Tijl, lekker hè zo’n biertje. Milou, zoals wij van jou gewend zijn, maak je schitterende foto’s en je hebt een mooi reisverslag geschreven.

  Liefs,

  Eugène en Leny.

  1. Milou

   Dankje, er zitten ook wat foto’s van Tijl tussen trouwens 🙂 Het is voor herhaling vatbaar!

 5. Leny en Eugène

  Lieve Tijl en Milou,

  leuk om nu we hier nog zitten jullie verslag te lezen en de foto’s te zien. Wij vonden het heel gezellig dat jullie er waren en Milou………. ondanks de steile hellingen vonden we je heel stoer. Ogen dicht en doorlopen……..je deed het toch maar. Die nieuwe schoenen vragen natuurlijk wel om herhaling! Van onze kant graag!
  En na inspanning volgt dan toch de beloning , he Tijl: een biertje en spierpijn!!!!!!

  Liefs,
  Jan en Anne-Lies

  Verzonden vanaf de laptop van Eugene en Leny

 6. Marieke

  Mooie omgeving. Ziet er ook naar uit dat het gezellig was.
  Al dat lopen is alvast een goede oefening voor Glastonbury…;o)

 7. Arne Mast

  Leuk om lezer van de verhalen op je site te zijn, Milou! Mooi hoor!

  Ik ben benieuwd naar je blog over het festival!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *