Ingrediënt archief: appel(s)

Quesadilla’s met zwarte bonen en appel-koolslaw

Puntpaprika met tonijn-appelsalade

Een fris, vullend, gezond lunchgerecht. En heel snel gemaakt. Mijn collega’s waren jaloers, toen ik hiervan zat te genieten tijdens de lunchpauze op mijn werk. Helemaal paleo!

Witlofsalade

Dit frisse gerechtje boordevol groenten en fruit is zeer geschikt als lunchgerecht (met bijvoorbeeld gehaktballetjes en een eierkoek) of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.

Cour­get­tesalade met lin­zen en gei­ten­kaas

Deze salade smaakt vooral goed op een warme dag. Bespaar niet op de geitenkaas, want dat is het ingrediënt dat deze salade pit geeft. Een gezond recept zonder brood of pasta, waar je toch vol van raakt. Ook geschikt als lunch. Je kunt deze salade niet lang bewaren (maximaal 1 dag in een afgesloten bakje …

Lees verder »

Frisse appeltaart

Appeltaart… Toen ik voor het eerst een recept zocht, was het moeilijk kiezen. Appeltaart heeft een lange traditie in de Nederlandse keuken en er zijn duizenden recepten in kookboeken en op internet te vinden. Op aanraden van iemand uit mijn kookclubje heb ik mijn eerste appeltaart gebakken aan de hand van het recept van Holtkamp. …

Lees verder »