Ingrediënt archief: ei(eren)

Amandel-hazelnoottaart

Een heerlijke taart uit mijn favoriete chocoladeboekje.

Wor­tel­taart met li­moen­gla­zuur

Worteltjestaart, niet snel iets dat veel mensen lekker lijkt… Maar het is echt het uitproberen waard! De taart is lichtzoet en staat mooi in contrast met de frisse glazuurlaag.

Ei in tomatensaus met verse spitskool

Roerei met garnalen

Om meer inspiratie op te doen voor gezonde gerechten, heeft Tijl tijdens de feestdagen in december het boek OERsterk koken gekregen. Wij hebben er al veel gerechtjes uit gemaakt en allemaal zijn geslaagd. Dit ontbijt- of lunchgerechtje is gezond, vullend en lekker!

Bananenpannekoekjes

Nog een heerlijke gezonde variant op de pannenkoek. Een beslag van voornamelijk banaan en ei, ja het werkt echt! Bak wel kleine pannekoekjes, want anders breken ze.

Havermoutpannekoekjes

Pannekoeken, iedereen is er dol op! Probeer nu deze gezonde variant met havermout. Er komt geen bloem aan te pas, maar toch zijn deze pannekoekjes makkelijk te maken en ontzettend lekker. Je zit er ook sneller vol van dan van de ‘normale’ pannekoek. Probeer ’t zelf! Laat je weten hoe ze smaakten en of je …

Lees verder »

Ravioli à la Jamie

Zelf pasta maken is makkelijk, leuk en lekker! Je hebt er alleen bloem en eieren voor nodig en liefst een pastamachine. Laatst heb ik met een vriendin gevulde pasta gemaakt, ravioli. De vulling is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. Het was voedzaam, boordevol smaak en had geen sausje meer nodig!

Chocolade-walnoottaart

Ik heb een fantastisch kookboek in de kast staan, onmisbaar voor elk huishouden met vrouwelijke aanwezigheid: ‘Chocolade’ van Inge Kappert. Daar moet ik gewoon af en toe iets uit maken!  Als je dit recept hebt uitgeprobeerd… Kan het bijna niet anders dan dat je het met me eens bent!

Quiche met van alles

De laatste tijd maak ik regelmatig quiche. Het is niet alleen lekker en eenvoudig te maken, maar ook makkelijk mee te nemen om ergens anders (koud) op te eten. Vooral nu ik regelmatig buiten de deur eet voor mijn communicatieopleiding komt dat goed uit! Ik heb al veel verschillende recepten geprobeerd, maar deze creatie met ingrediënten die …

Lees verder »

Pitabroodjes met eigen gehaktballetjes

Ik weet niet meer waar dit gerecht vandaan komt, maar lekker is het in ieder geval wel! De combinatie gehakt met komkommer en dille maakt dat ik mijn vingers erbij af lik, telkens weer als ik dit gerecht maak. Maar pas op, er zit knoflook in dus het is niet zo geschikt als je ‘s …

Lees verder »

» Nieuwere berichten