Ingrediënt archief: zout en peper

Quesadilla’s met zwarte bonen en appel-koolslaw

Quinoasalade met rode bietjes, kip en feta

Nog zo’n gezonde, heerlijke salade! Eigenlijk had ik nog nooit iets klaargemaakt met bietjes, maar het is echt heel erg simpel. Je koopt ze voorgekookt en al in de supermarkt en hoeft ze alleen nog maar te snijden. Succes en geniet!

Mediterrane quinoasalade

Een gezonde, rijk gevulde quinoasalade. Quinoa is een zaad en lijkt op couscous. Het is een gezonde vervanger van rijst, pasta of aardappelen. De smaak is nootachtig. Dit gerechtje is even wat snijwerk, maar de combinatie van ingrediënten maakt het bijzonder smaakvol.

Mediterrane stamppot uit de oven

Roerei met garnalen

Om meer inspiratie op te doen voor gezonde gerechten, heeft Tijl tijdens de feestdagen in december het boek OERsterk koken gekregen. Wij hebben er al veel gerechtjes uit gemaakt en allemaal zijn geslaagd. Dit ontbijt- of lunchgerechtje is gezond, vullend en lekker!

Snel-klaarcouscous

Een simpel, snel en lekkere salade. Ideaal voor in de zomer en om mee te nemen, want je eet deze salade lauw of koud. Onderstaande hoeveelheden zijn volgens het originele recept voor 2 personen, maar wij hebben daar wel 2x van kunnen eten. Gelukkig is deze salade na 1 a 2 dagen in de koelkast …

Lees verder »

Quiche met van alles

De laatste tijd maak ik regelmatig quiche. Het is niet alleen lekker en eenvoudig te maken, maar ook makkelijk mee te nemen om ergens anders (koud) op te eten. Vooral nu ik regelmatig buiten de deur eet voor mijn communicatieopleiding komt dat goed uit! Ik heb al veel verschillende recepten geprobeerd, maar deze creatie met ingrediënten die …

Lees verder »