Ingrediënt archief: roomkaas

Coxinha uit Brazilie

Tijdens onze reis van vier maanden door Zuid-Amerika maakten we in Brazilië kennis met coxinha. Dit is een gefrituurde deegbal gevuld met kip en kaas. We zochten het recept op om thuis nog eens na te kunnen genieten. En dat hebben we gedaan! Het kost even wat tijd en werk, maar het is het absoluut waard! Je kunt …

Lees verder »

Wittechocoladetruffeltaart

Een verrukkelijke taart. Ik weet er verder niet zoveel over te zeggen… Je moet ‘m gewoon eens maken! PS: ik heb deze taart een paar keer in een grotere springvorm gemaakt en daar de hoeveelheden op aangepast. Dat raad ik niet aan, want de truffellaag wordt namelijk niet heel erg hard en dan is de …

Lees verder »

Wor­tel­taart met li­moen­gla­zuur

Worteltjestaart, niet snel iets dat veel mensen lekker lijkt… Maar het is echt het uitproberen waard! De taart is lichtzoet en staat mooi in contrast met de frisse glazuurlaag.