Een lekker vegetarisch, paleo recept om je vingers bij af te likken. De meeste ingrediënten zal je al wel in huis hebben (kruiden, eieren, blikje gepelde tomaten) dus voor dit gerecht heb je bijna niets meer nodig.
Ingrediënten
Curry
- 6 ei(eren)
- 2 ui(en)
- 1 blikje gepelde tomaten
- 2 cm verse gember
- 4 teentje(s) knoflook
- 1/2 tl fenegriekzaad
- 1 el korianderzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 el venkelzaad
- 1/2 el komijnzaad
- 1 tl kurkuma
- 1 blikje kokosmelk
- 1 el kokosolie
- zout
- 1 citroen(en)
- bosui ter garnering, optioneel
- geraspte kokos optioneel
Porties:
Instructies
Eiercurry
- Rooster de specerijen kort in een koekenpan en pureer ze vervolgens met de knoflook, uien, gember en een scheutje kokosmelk tot een gladde pasta. Roerbak deze pasta kort in de kokosolie en voeg de gepureerde tomaten en resterende kokosmelk toe. Laat de saus ca. 20 minuten op middelhoog vuur wat inkoken tot een dikke curry. Breng op smaak met zout en wat citroensap.
- Kook ondertussen de eieren in ca. 8 minuten hard. Koel ze af in koud water en pel ze. Halveer de eieren.
Bloemkoolrijst
- Hak de bloemkool tot kleine korrels in een keukenmachine. Snipper de ui en fruit in de olie. Voeg de bloemkoolkorrels toe en roerbak enkele minuten. De bloemkool moet wel krokant blijven. Breng op smaak met zout.
- Schep per persoon wat van de bloemkoolrijst in een diep bord of schaal en doe hier een paar lepels currysaus op. Leg 2 tot 3 gehalveerde eieren hierop en schep vervolgens nog een flinke lepel curry hierover. Garneer met wat fijngehakte bosui.
Notities
Bron: Leo goes paleo
Deel dit Recept
