Wor­tel­taart met li­moen­gla­zuur
Porties Prep Tijd
121 taart 120minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60minuten 60minuten
Porties Prep Tijd
121 taart 120minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60minuten 60minuten
Instructies
Beslag
  1. Rasp de wortels fijn. Pel de walnoten en hak ze in kleine stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de vorm met bakpapier. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de kruiden en een mespunt zout toe.
  3. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 min. Voeg samen met de winterpeen en walnoten toe aan het bakmeel en roer met een garde tot een glad beslag. Schenk in de vorm. Bak de worteltaart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Limoenglazuur
  1. Meng de roomkaas en poedersuiker. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het sap door het roomkaasmengsel en bestrijk de taart ermee. Bestrooi met het limoenrasp en snijd in 12 vierkantjes.
Notities

 

Energie: 410 kcal, Eiwit: 7 g, Vet: 22 g, Koolhydraten: 46 g