Ik heb een fantastisch kookboek in de kast staan, onmisbaar voor elk huishouden met vrouwelijke aanwezigheid: ‘Chocolade’ van Inge Kappert. Daar moet ik gewoon af en toe iets uit maken! Als je dit recept hebt uitgeprobeerd… Kan het bijna niet anders dan dat je het met me eens bent!
Ingrediënten
Beslag
- 4 ei(eren)
- 125 g basterdsuiker
- 125 g bloem
- 1 el cacaopoeder
- 25 g boter gesmolten
- 75 g pure chocolade gesmolten
- 150 g walnoten fijn gehakt
Glazuur
- 75 g pure chocolade
- 125 g boter
- 200 g poedersuiker
- 2 el melk
- walnoten gehalveerd
Porties: 1 taart
Instructies
- Bekleed de bodem van een hoge bakvorm met bakpapier en vet hem in met boter. Klop de eieren en suiker in een kom in 10 minuten met een mixer tot een licht en schuimig mengsel.
- Zeef de bloem en cacao boven het eimengsel en schep het erdoor met een metalen lepel of spatel. Roer de boter, chocolade en de walnoten erdoor. Schep het deeg in de bakvorm. Bak de tart 30-35 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven, tot hij veerkrachtig aanvoelt.
- Laat de taart 5 minuten rusten in de vorm. Laat hem verder afkoelen op een taartrooster.
- Smelt voor het glazuur de chocolade. Laat hem even afkoelen. Klop boter, poedersuiker en de melk tot een licht en schuimig mengsel. Roer de chocolade erdoor.
- Snijd de afgekoelde taart in twee lagen. Doe wat van het glazuur (ongeveer de helft) tussen de twee taarthelften. Leg de taart io een gebaksschaal. Bestrijk de bovenkant van de taart met een spatel met het resterende glazuur. Vorm kleine pieken. Garneer de taart met de gehalveerde walnoten.
- Serveer met een toefje slagroom, verse muntthee en eventueel een likeurtje (op de foto zie je een glaasje Cuarenta Y Tres met slagroom).
Notities
Bron: Chocolade – makkelijke, overheerlijke recepten, stap-voor-stap beschreven. Redactie Inge Kappert, uitgegeven door Parragon Books Ltd in 2006.
Deel dit Recept