De frisheid van de bleekselderij, de intense smaak van gebakken chorizoworst en het sap van de tomaat… Hmmm, smullen! Maak genoeg, want dit gerechtje smaakt ook prima tijdens de lunch.
Ingrediënten
- 1 struik bleek
- 500 g tomaat(en)
- 1 chorizoworst
- 2 ui(en)
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 0.5 el paprikapoeder
- 400 gram kikkererwten
- 1 bouillonblokje(s) vlees
Porties: personen
Instructies
- Haal het bladgroen van de bleekselderij en hou apart. Maak de bleekselderij schoon. Bleekselderij, tomaten en chorizo in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen.
- Verhit de olijfolie in een grote diepe pan. Bak hierin de chorizo 2 min. schep geregeld om.
- Bleekselderij, ui en knoflook toevoegen en 2 min. meebakken. Tomaten, paprikapoeder en zout en peper naar smaak toevoegen en 4 min. zachtjes bakken. Geregeld roeren.
- Kikkererwten met vocht en bouillontablet toevoegen en roeren tot bouillontablet is opgelost. Nog 5 min. laten pruttelen. Opscheppen in grote kommen of diepe borden. Selderijgroen erboven fijnknippen.
Notities
Bron: Volrecepten
Deel dit Recept