Ingrediënt archief: ui(en)

Oma’s soep met ballen

Ei in tomatensaus met verse spitskool

Enchilada’s met kip, feta en pikante tomatensaus

Champignonpasta met rucola

Roerei met garnalen

Om meer inspiratie op te doen voor gezonde gerechten, heeft Tijl tijdens de feestdagen in december het boek OERsterk koken gekregen. Wij hebben er al veel gerechtjes uit gemaakt en allemaal zijn geslaagd. Dit ontbijt- of lunchgerechtje is gezond, vullend en lekker!

Basis currysaus

Wij houden van curry’s! Vooral zelfgemaakte. Als je een grote pan maakt en de curry kokend in glazen potten schenkt (wel afvullen) kan je deze ook nog eens goed bewaren. En je kan zelf bepalen hoe pittig je hem wilt!

Pittige gehaktballetjes in appelkerriesaus

Weer zo’n heerlijke maaltijd van mijn moeder! Dit is het gerecht dat ik vroeger op mijn verjaardag verkoos boven pannenkoeken of patat… En hoewel ik het al vaker heb gemaakt, heb ik nooit het recept opgeschreven en bewaard. Dus toen ik daar vandaag weer mijn ouders voor belde, besloot ik het recept op mijn website …

Lees verder »

Pilaf a la mama

Dit eerste recept dat ik met jullie deel is heel speciaal. Het was namelijk het eerste gerecht dat mijn moeder mij leerde klaarmaken. We eten tot op de dag van vandaag nog regelmatig pilaf. Lekker zachte, sappige stukjes perzik in een tomaten-ketjap saus geserveerd met witte rijst. M(j)ammie!

» Nieuwere berichten