Ingrediënt archief: bloem

Maissoep met krokante chorizo

Een heerlijk romige soep met verse mais, kikkererwten, paprika en krokant gebakken chorizo. Na een drukke werkdag lepel je deze zo naar binnen!

Coxinha uit Brazilie

Tijdens onze reis van vier maanden door Zuid-Amerika maakten we in Brazilië kennis met coxinha. Dit is een gefrituurde deegbal gevuld met kip en kaas. We zochten het recept op om thuis nog eens na te kunnen genieten. En dat hebben we gedaan! Het kost even wat tijd en werk, maar het is het absoluut waard! Je kunt …

Lees verder »

Bourgondisch kippannetje

Voor mijn verjaardag kreeg ik een paar ovenpannetjes met een schattig receptenboekje voor 40 gerechtjes. Dit was de eerste die ik uitprobeerde en het smaakte naar meer! Er past trouwens ook van alles bij waardoor je eindeloos kan combineren.

Wittechocoladetruffeltaart

Een verrukkelijke taart. Ik weet er verder niet zoveel over te zeggen… Je moet ‘m gewoon eens maken! PS: ik heb deze taart een paar keer in een grotere springvorm gemaakt en daar de hoeveelheden op aangepast. Dat raad ik niet aan, want de truffellaag wordt namelijk niet heel erg hard en dan is de …

Lees verder »

Amandel-hazelnoottaart

Een heerlijke taart uit mijn favoriete chocoladeboekje.

Ravioli à la Jamie

Zelf pasta maken is makkelijk, leuk en lekker! Je hebt er alleen bloem en eieren voor nodig en liefst een pastamachine. Laatst heb ik met een vriendin gevulde pasta gemaakt, ravioli. De vulling is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. Het was voedzaam, boordevol smaak en had geen sausje meer nodig!

Chocolade-walnoottaart

Ik heb een fantastisch kookboek in de kast staan, onmisbaar voor elk huishouden met vrouwelijke aanwezigheid: ‘Chocolade’ van Inge Kappert. Daar moet ik gewoon af en toe iets uit maken!  Als je dit recept hebt uitgeprobeerd… Kan het bijna niet anders dan dat je het met me eens bent!

Pittige gehaktballetjes in appelkerriesaus

Weer zo’n heerlijke maaltijd van mijn moeder! Dit is het gerecht dat ik vroeger op mijn verjaardag verkoos boven pannenkoeken of patat… En hoewel ik het al vaker heb gemaakt, heb ik nooit het recept opgeschreven en bewaard. Dus toen ik daar vandaag weer mijn ouders voor belde, besloot ik het recept op mijn website …

Lees verder »