Een heerlijk romige soep met verse mais, kikkererwten, paprika en krokant gebakken chorizo. Na een drukke werkdag lepel je deze zo naar binnen!
Ingrediënt archief: bloem
Coxinha uit Brazilie
Tijdens onze reis van vier maanden door Zuid-Amerika maakten we in Brazilië kennis met coxinha. Dit is een gefrituurde deegbal gevuld met kip en kaas. We zochten het recept op om thuis nog eens na te kunnen genieten. En dat hebben we gedaan! Het kost even wat tijd en werk, maar het is het absoluut waard! Je kunt …
Wittechocoladetruffeltaart
Een verrukkelijke taart. Ik weet er verder niet zoveel over te zeggen… Je moet ‘m gewoon eens maken! PS: ik heb deze taart een paar keer in een grotere springvorm gemaakt en daar de hoeveelheden op aangepast. Dat raad ik niet aan, want de truffellaag wordt namelijk niet heel erg hard en dan is de …
Ravioli à la Jamie
Zelf pasta maken is makkelijk, leuk en lekker! Je hebt er alleen bloem en eieren voor nodig en liefst een pastamachine. Laatst heb ik met een vriendin gevulde pasta gemaakt, ravioli. De vulling is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. Het was voedzaam, boordevol smaak en had geen sausje meer nodig!