Ingrediënt archief: kaneel
Havermoutpannekoekjes
Pannekoeken, iedereen is er dol op! Probeer nu deze gezonde variant met havermout. Er komt geen bloem aan te pas, maar toch zijn deze pannekoekjes makkelijk te maken en ontzettend lekker. Je zit er ook sneller vol van dan van de ‘normale’ pannekoek. Probeer ’t zelf! Laat je weten hoe ze smaakten en of je …
Havermout-chocoladereep
Gezond snacken is niet eenvoudig. In de meeste kant-en-klare repen zit suiker waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt. Al snel daarna kom je in een dip en heb je trek in meer. Deze gezonde reep bevat alleen natuurlijke suikers. Dit geeft je langdurig energie en je krijgt geen dip! De havermout houdt onder andere de cholesterolspiegel in …
Ontbijten met havermout
Brood smaakte me niet meer en het boek ‘De Voedselzandloper‘ inspireerde Tijl en mij om gezonder te gaan eten. Weg met alle verborgen suikers in brood! Voortaan ontbijten we met havermout: lekker, voedzaam (bevat trage suikers dus je hebt langer een vol gevoel), boordevol vitamines en mineralen en je kan eindeloos variëren.
Frisse appeltaart
Appeltaart… Toen ik voor het eerst een recept zocht, was het moeilijk kiezen. Appeltaart heeft een lange traditie in de Nederlandse keuken en er zijn duizenden recepten in kookboeken en op internet te vinden. Op aanraden van iemand uit mijn kookclubje heb ik mijn eerste appeltaart gebakken aan de hand van het recept van Holtkamp. …