«

»

Amandel-hazelnoottaart

Een heerlijke taart uit mijn favoriete chocoladeboekje.

Amandel-hazelnoottaart
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 1 taart 75 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
8 1 taart 75 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 minuten 30 minuten
Amandel-hazelnoottaart
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 1 taart 75 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
8 1 taart 75 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 minuten 30 minuten
Ingrediënten
Beslag
Vulling
Porties: 1 taart
Instructies
  1. Vet 2 lage bakvormen in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Klop de eieren en suiker in een grote kom 10 minuten met een mixer tot ze licht en schuimig zijn.
  3. Spatel de gemalen noten erdoor. Zeef de bloem en roer hem door het mengsel. Schep het deeg in de bakvormen.
  4. Strooi het amandelschaafsel over een van de twee taarten. Bak ze 15-20 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven, tot de taarten veerkrachtig aanvoelen.
  5. Laat de taarten even rusten in de vorm. Haal ze dan voorzichtig uit de vormen en laat ze afkoelen op een rooster.
  6. Smelt voor de vulling de chocolade. Haal de pan van het vuur en roer de boter door de chocolade. Laat het mengsel even afkoelen. Klop in de tussentijd de slagroom lobbig en roer hem erdoor.
  7. Leg de taart zonder amandelschaafsel op een gebakschaal. Bestrijk hem met de vulling. Laat de vulling even opstijven en leg de andere taart erop. Zet de taart een uur in de koelkast. Bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker.
Notities

Bron: Chocolade – makkelijke, overheerlijke recepten, stap-voor-stap beschreven. Redactie Inge Kappert, uitgegeven door Parragon Books Ltd in 2006.

Deel dit Recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.