Weer zo’n makkelijk, gezond gerecht waar je je vingers bij aflikt. En, het is een echt kunstwerkje op tafel. Geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen, of als voorgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 bol mozzarella
- 75 g rucola
- 4 el groene pesto
- 6 takjes basilicum
- 100 g parmezaanse kaas
- 2 trostomaten
- peper en zout
- olijfolie
Porties:
Instructies
- Snij de aubergine in 12 dunne plakken, bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
- Snij de mozzarella en de tomaten in plakken.
- Verwarm een grillpan en gril de aubergine aan beide kanten. Besmeer de warme plakken met pesto.
- Maak nu het torentje. Verspreid de rucola over de borden en leg hierop om en om een paar plakken aubergine, tomaat, basilicum en mozzarella. Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas erover en besprenkel vlak voor serveren met olijfolie, peper en zout.
Deel dit Recept