«

»

Bonensalade

Een voedzame salade, ideaal voor een warme dag of om bijvoorbeeld mee te nemen voor een picknick. Geschikt als voor- en hoofdgerecht.

Bonensalade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 hoofdgerecht 15
Kook Tijd
15
Porties Prep Tijd
4 hoofdgerecht 15
Kook Tijd
15
Bonensalade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 hoofdgerecht 15
Kook Tijd
15
Porties Prep Tijd
4 hoofdgerecht 15
Kook Tijd
15
Ingrediënten
Porties: hoofdgerecht
Instructies
  1. Gril de paprika's: Meng 4 el olijfolie met 1 geperst teentje knoflook. Was de paprika's en snij ze in de lengte in vier stukken. Verwijder de zaadlijsten. Leg de stukken met de holle kant naar beneden in een ovenschaal. Besprenkel ze met de knoflookolie. Bak in de oven, 10 minuten op 230 graden of totdat ze zwart beginnen te worden. Laat ze even afkoelen en trek dan de velletjes eraf en snij ze in stukken.
  2. Laat de bonenmix uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 seconden. Voeg de paprika, bonen, peper en eventueel zout toe en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om.
  3. Snij ondertussen de tomaten in partjes en snij de basilicum fijn. Klop een dressing van de rest van de olie en de balsamicoazijn.
  4. Laat de mozzarella uitlekken en snij de rucola grof. Verdeel de rucola, tomaat en mozzarella over een grote platte schaal. Verdeel het bonenmengsel erover en besprenkel met de dressing. Schep voorzichtig om en garneer met het basilicum.
  5. Lekker met ciabatta
Notities

Bron: ah.nl

Deel dit Recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.