«

»

Coxinha uit Brazilie

Tijdens onze reis van vier maanden door Zuid-Amerika maakten we in Brazilië kennis met coxinha. Dit is een gefrituurde deegbal gevuld met kip en kaas. We zochten het recept op om thuis nog eens na te kunnen genieten. En dat hebben we gedaan! Het kost even wat tijd en werk, maar het is het absoluut waard! Je kunt ze overigens ook invriezen voordat je ze frituurt, maar vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst.

Coxinha uit Brazilie
Stemmen: 4
Score: 1.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
24 coxinhas 150 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
90 minuten 60 minuten
Porties Prep Tijd
24 coxinhas 150 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
90 minuten 60 minuten
Coxinha uit Brazilie
Stemmen: 4
Score: 1.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
24 coxinhas 150 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
90 minuten 60 minuten
Porties Prep Tijd
24 coxinhas 150 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
90 minuten 60 minuten
Ingrediënten
Porties: coxinhas
Instructies
Voorbereiding
  1. Doe de kipfilet in een pan samen met de kippenboeiullon zodat de kip helemaal onder staat. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  2. Voeg de wortel, helft van de benodigde hoeveelheid ui (afgepeld en door de helft) en laurierblaadjes toe.
  3. Breng aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten pruttelen totdat de kip ook van binnen gaar is. Snij de kip door om dit te controleren. Als sommige delen eerder gaar zijn, kan je die eraf halen en even apart bewaren tot de rest ook gaar is.
  4. Laat de kip en bouillon afkoelen. Bewaar de bouillon, die heb je later nog nodig!
  5. Maal de kip fijn in een keukenmachine (of gebruik je vingers).
  6. Voeg de roomkaas en het sap van de limoen toe aan de kip.
  7. Snij de knoflook en de andere helft van de benodigde hoeveelheid ui. Bak deze in een pan met boter tot ze zacht en goudkleurig zijn.
  8. Voeg het uimengsel toe aan de kip en roer tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Gebruik 700 ml van de bouillon (75% van het totaal). Heb je te weinig over, maak dan wat bij. Warm de bouillon op en zodra deze kookt, voeg dan voorzichtig dezelfde hoeveelheid bloem toe. Kook dit 2 a 3 minuten terwijl je blijft roeren. Het wordt een stevig deeg. Laat hierna het deeg minstens een uur afkoelen in de koelkast. Je kan vanaf nu ook alles een nachtje koud wegzetten.
Bakken
  1. Om de coxinhas te maken maak je eerst balletjes van het deeg ter grootte van een golfbal. Hol ze daarna uit zodat er ook een golfbal aan kipmengsel in past.
  2. Vul de deegballetjes met een golfbal grootte aan kipmengsel. Knijp het deeg dicht en maak er een puntje aan (zoals een drumstick). Als het deeg erg plakt kan je je handen inwrijven met bloem. Zet de coxinhas op een plaat met de puntjes naar boven.
  3. Klop de eieren los in een kom. Doe het broodkruim in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  4. Dip de coxinhas in het ei, daarna in het broodkruim. Zet ze minstens een uur terug in de koelkast.
  5. Frituur de coxinhas in olie van 180 graden Celsius totdat ze goudbruin kleuren. Bij ons was dat met 5 minuten. Als ze uit de vriezer komen moeten ze wel 8 minuten ant anders zijn ze van binnen nog koud.
  6. Eet smakelijk!
Notities
Deel dit Recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.