Het vergt wat snijwerk, maar dan heb je ook een lekker fris, kleurrijk en gezond lunchgerecht. Snij de komkommerscheuten precies zo dat er twee naast elkaar in een lunchbakje passen en als je het dan voorzichtig meeneemt, ziet het er bij de lunch nog netjes uit en zullen je collega’s jaloerse blikken naar jouw lunch werpen.
Ingrediënten
- 2 komkommer(s)
- 1 rode ui(en)
- 1 paprika(s)
- 2 stengels bleekselderij
- 4 tomaten
- 2 sjalot(jes)
- 2 lente-uitje(s)
- 1 blokje tonijn op water
- 2 el mayonaise
- 1/2 citroen geperst
Porties:
Instructies
- Was de komkommers, snij de uiteindes eraf en snij ze in de lengte door. Haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Snij ze schuin in de gewenste lengte.
- Pel en snipper de rode ui, het sjalotje en de lente-uitjes. Was en snij de paprika, tomaten en bleekselderij in blokjes. Laat de tonijn uitlekken.
- Meng alle ingrediënten, behalve de komkommer. Voeg de mayonaise en het citroensap toe aan het mengsel en breng op smaak met peper en zout.
- Vul de komkommer.
Deel dit Recept