Een heerlijk romige soep met verse mais, kikkererwten, paprika en krokant gebakken chorizo. Na een drukke werkdag lepel je deze zo naar binnen!
Ingrediënten
- 2 maiskolven
- 1 ui(en)
- 2 rode paprika(s)
- 125 gram chorizo worst of vleeswaren
- 0,5 el oregano
- 2 el bloem
- 500 ml kippenbouillon
- 250 ml melk
- 350 gram kikkererwten
- 1 rode peper klein (of tabasco)
Porties: personen
Instructies
- Kook de maiskolven zonder bladeren en draden in een ruime pan met water voor 15 minuten. Giet dan af en laat de maiskolven afkoelen.
- Snipper de ui, snij de paprika('s) in stukjes. Snij de chorizo in reepjes.
- Bak de chorizo in een hete pan zonder olie of boter knapperig. Haal deze na ongeveer drie minuten met een schuimspaan uit de pan.
- Fruit in het achtergebleven vet de ui, oregano en paprika vier minuten op laag vuur. Snij ondertussen de mais van de kolven. gebruik hiervoor een ruime schaal met opstaande rand en een scherp mes. Snij rustig van boven naar beneden met een zagende beweging.
- Voeg de bloem toe aan het paprikamengsel en bak twee minuten mee. Voeg dan de kippenbouillon en melk toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de mais toe en warm vijf minuten mee. Breng de soep op smaak met rode peper of tabasco.
- Verdeel de soep en de knapperige chorizo over de diepe borden of soepkommen. Eet smakelijk!
Notities
Bron: ah.nl
Deel dit Recept