Snipper het sjalotje, snij de courgette en feta in blokjes, de olijven in ringen. Rooster de zonnebloempitjes en pompoenpitten.
Weeg de quinoa af in een pannetje en was de korrels om een latere bittere smaak te voorkomen. Bereid de quinoa volgens de verpakking. Verspreid de quinoakorrels op een bord en laat afkoelen. Fruit ondertussen kort het sjalotje en de blokjes courgette in wat olijfolie. Zet aan de kant om af te koelen.
Zet een grote kom klaar. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de paprika en bleekselderijstengels in kleine stukjes. Doe de groenten in de schaal, samen met de olijven. Voeg de quinoa en het courgettemengsel toe als het afgekoeld is.
Dressing
Snij de knoflook en peterselie fijn.
Doe alle ingrediënten bij elkaar, Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
Schep de dressing door de quinoa salade. Voeg als laatste de fetablokjes toe aan de salade, zodat ze niet breken. Controleer voor het opdienen of je salade op smaak is. Lekker met wat zelfgebakken brood, of bij de barbecue!