«

»

Meloenlimonade

Deze frisse, zoete meloenlimonade maak je helemaal zelf. Gezond en lekker!

Meloenlimonade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
10 grote glazen 40 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
10 grote glazen 40 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 30 minuten
Meloenlimonade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
10 grote glazen 40 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
10 grote glazen 40 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 30 minuten
Ingrediënten
Porties: grote glazen
Instructies
  1. Breng het water aan de kook en los de suiker hierin al roerend op. Laat de siroop iets afkoelen.
  2. Snij de watermeloen in dikke plakken en verwijder de pitjes, die zitten vaak bij elkaar in de buurt. Snij de meloen in stukken,
  3. Doe de helft van de meloen en de helft van de basilicum in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Doe het mengsel in een fijne zeef en duw het erdoor met de bolle kant van een lepel. Vang het vocht op in een grote kom of kan. Herhaal met de andere helft van de meloen en het basilicum.
  4. Pers de limoenen uit. Voeg de siroop, het limoensap en het mineraalwater toe aan het meloenvocht en roer het even door. Schenk de limonade in een schone frisdrankfles en koel minimaal 30 min. in de koelkast.
  5. Je kunt de meloenlimonade ongeveer een week afgesloten bewaren in de koelkast.
Notities

Bron: ah.nl

Deel dit Recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.