Deze maaltijdsoep is alleen geschikt voor korianderliefhebbers!
Ingrediënten
- 4 ei(eren)
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 ui(en)
- 1 tl sambal oelek
- 3 bouillonblokje(s) groente
- 250 g mihoen
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 struik paksoi
- 15 g koriander
- 3 el gebakken uitjes
Porties: personen
Instructies
- Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze in de lengte.
- Snij het teentje knoflook fijn, de ui en paksoi in ringen.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook, ui en sambal op laag vuur 5 min. tot de ui gaar is.
- Voeg 1 1.2 liter heet water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en voeg de miehoen toe. Laat 4 min. wellen.
- Doe de bamboescheuten en de paksoi erbij. Laat 2 min. koken tot de paksoi iets zachter, maar nog wel stevig is.
- Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en leg in elke kom een ei. Bestrooi met de koriander en uitjes.
Notities
Bron: Ah.nl
Deel dit Recept