Doe de havermout in een bakje. Voeg wat water toe en vul aan met zoveel melk dat de havermout helemaal onder het vocht staat.
Laat dit een nacht in de koelkast staan zodat de havermout kan weken.
Voeg ‘s ochtends zoveel melk toe tot de pap de gewenste dikte heeft.
Variant 1: dadels
Ontpit de dadels en snij ze in stukjes. Rooster het amandelschaafsel in een pannetje zonder boter of olie. Voeg alles toe aan de havermoutpap en breng op smaak.
Variant 2: banaan-noten
Snij een halve banaan door de helft en dan in plakjes. Voeg ook een handje noten toe en breng op smaak.
Variant 3: appeltaart
Snij een halve appel in kleine stukjes. Voeg een handje rozijnen toe en breng op smaak.
Variant 4: zomerfruit
Ontdooi een handje diepvries zomerfruit, zoals blauwe bessen, rode bessen, frambozen, aardbeien en kersen. Voeg een handje noten toe en breng op smaak.
Op smaak brengen
Breng de pap op smaak met kaneel en eventueel een zoetmaker. Kies voor een ‘gezonde’ zoetmaker zoals kokosbloesemsuiker, Honing, stevia, agavesiroop of ahornsiroop zijn ook goede alternatieven voor tafelsuiker.