Pilaf a la mama
Porties Prep Tijd
4 25minuten
Porties Prep Tijd
4 25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan met water op voor de rijst. Snij de kipfilet en perziken (bewaar het sap) in stukjes en pel en snipper de ui.
  2. Doe de rijst in de pan met kokend water en kook deze zolang als op de verpakking staat.
  3. Bak de kip in een (wok)pan met een paar eetlepels olie. Voeg de ui toe en wacht tot de kip gaar is. Voeg dan de tomatenpuree, de sambal en het verkruimelde bouillonblokje toe en bak deze een minuutje mee. Ten slotte giet je het perzikensap erbij. Soms is het perzikensap erg dun en moet je de saus even inkoken. Om dit proces te versnellen kan je ook heel voorzichtig wat gezeefde bloem toevoegen als bindmiddel, maar pas op, want je krijgt snel klontjes!
  4. Voeg naar smaak ketjap, zout en peper toe.
  5. Tip: Serveer met een frisse komkommersalade. Snij een komkommer in dunne plakjes (met een kaasschaaf gaat dit heel makkelijk) en voeg naar smaak sweet chilli sauce toe.
  6. Eet smakelijk en mam, ik zal je niet vaker lastigvallen voor het recept 🙂