Roerei met garnalen
Porties Prep Tijd
2 10minuten
Porties Prep Tijd
2 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak de garnalen even kort tot ze roze zijn, Haal ze uit de pan.
  2. Breek de eieren in de kom met de kokosmelk of het water. Doe er wat zout, peper en kruiden bij. Zout zorgt ervoor dat de eidooier beter stuk geklopt kan worden. Klop de eieren luchtig.
  3. Smelt de kokosolie in de pan. Fruit hierin de ui. Voeg het eimengsel toe en roer direct. Voeg na een minuut de garnalen toe zodat deze ook de smaak kunnen opnemen van het roerei. Zet het vuur eventueel iets hoger. Laat het niet helemaal stollen, het stolt nog na en dan wordt het te droog.
  4. Tip: laat de garnalen weg en voeg bijvoorbeeld champignons, knoflook, restjes vis, kip, vlees of groenten toe.
Notities

Bron: OERsterk koken! van Jolande Dorenbos en drs. Richard de Leth