Snipper de ui, gember en knoflook. Verwijder de zaadjes van de groene chilipepers.
Verwarm 3 eetlepels olie in een kleine koekenpan of wok op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak deze bruin aan in 10-15 minuten. Laat hem niet verbranden! Voeg gember en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Doe het mengsel dan in een keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. Spoel de keukenmachine niet om, die heb je zo weer nodig.
Doe het uimengsel in een grote pan en voeg de kaneel, peper, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder en cayennepeper toe. Meng en verwarm dit mengsel op laag vuur.
Pureer de tomaten, groene chilipepers en verse koriander in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg dit toe aan het uimengsel. Blijf roeren tot het meeste vocht verdampt is. Voeg dan de kokosmelk toe.
Hou je van een gladde saus, dan kan je de curry nog een keer pureren in de keukenmachine. Voeg als laatste het water toe (gebruik dit water om de laatste kruiden uit de keukenmachine te spoelen voor je het toevoegt aan de curry).
Is de saus te dun? Voeg dan bijvoorbeeld wat bindmiddel toe. Als er klonten ontstaan kan je hiervoor een staafmixer gebruiken.
Serveer met groenten, rijst/quinoa/naan en eventueel vlees. Gebruik de saus bijvoorbeeld voor een spinaziecurry met ei (zie andere recepten).