Pittige gehaktballetjes in appelkerriesaus
Porties Prep Tijd
4 45minuten
Porties Prep Tijd
4 45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng het gehakt met de sambal, ketoembar, zout en knoflook. Draai hier ongeveer 16 balletjes van (formaat pingpong-balletje). Strooi 2 eetlepels bloem op een bord en rol de balletjes er doorheen. Bewaar ze in de koelkast tot je ze gaat bakken.
  2. Snipper de ui fijn. Schil de appel, verwijder de schil en het klokhuis en rasp hem fijn.
  3. Bak de gehaktballetjes in een hete pan. Als ze gaar zijn, doe ze dan in een aparte schaal en fruit de ui in dezelfde pan. Voeg de appelrasp en kerriepoeder toe en bak 2 minuutjes. Roer dan de 3 eetlepels bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de appelsap toe en 2 deciliter water. Blijf roeren tot het een gebonden saus is geworden.
  4. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste de koffieroom en de gehaktballetjes toe.
  5. Serveer met rijst en bijvoorbeeld sperzieboontjes.