Quesadilla’s met zwarte bonen en appel-koolslaw
Maaltijd
Hoofdgerecht
Keuken
Mexicaans
Porties
Prep Tijd
2
personen
20
minuten
Porties
Prep Tijd
2
personen
20
minuten
Ingrediënten
4
wrap(s)
1
ui(en)
koriander
liefst vers
1
zakje
geraspte kaas
jong belegen
1
pot
gegrilde paprika
of zelf maken met 2 paprika’s
1
blik
zwarte bonen
koolslaw of bietjessalade
1
appel(s)
Kruiden
zout en peper
1
tl
komijn
1
tl
paprikapoeder
1
tl
kaneel
1
snufje
kurkuma
Instructies
Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Snipper de ui en hak de koriander fijn.
Bak de ui in een grote koekenpan aan. Voeg de zwarte bonen, kruiden en een klein beetje water toe.
Prak 1/3 van de bonen voorzichtig met een vork. Voeg de gegrilde paprika toe.
Voeg het bonenmengsel toe aan 2 wraps. Top af met geraspte kaas. Dek af met een 2e wrap.
Veeg de koekenpan schoon met een keukenpapiertje. Bak de wraps in de pan op middelhoog vuur, ongeveer 2 minuten per kant.
Serveer met bietjessalade of koolslaw met appel.
Notities
Voedingswaarde per portie:
Calorieën 807kcal, Vet 33.7g, Eiwit 33.0g,Koolhydraten 86.5g