«

»

Pilaf a la mama

Dit eerste recept dat ik met jullie deel is heel speciaal. Het was namelijk het eerste gerecht dat mijn moeder mij leerde klaarmaken. We eten tot op de dag van vandaag nog regelmatig pilaf. Lekker zachte, sappige stukjes perzik in een tomaten-ketjap saus geserveerd met witte rijst. M(j)ammie!

Pilaf a la mama
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 25 minuten
Porties Prep Tijd
4 25 minuten
Pilaf a la mama
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 25 minuten
Porties Prep Tijd
4 25 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Zet een pan met water op voor de rijst. Snij de kipfilet en perziken (bewaar het sap) in stukjes en pel en snipper de ui.
  2. Doe de rijst in de pan met kokend water en kook deze zolang als op de verpakking staat.
  3. Bak de kip in een (wok)pan met een paar eetlepels olie. Voeg de ui toe en wacht tot de kip gaar is. Voeg dan de tomatenpuree, de sambal en het verkruimelde bouillonblokje toe en bak deze een minuutje mee. Ten slotte giet je het perzikensap erbij. Soms is het perzikensap erg dun en moet je de saus even inkoken. Om dit proces te versnellen kan je ook heel voorzichtig wat gezeefde bloem toevoegen als bindmiddel, maar pas op, want je krijgt snel klontjes!
  4. Voeg naar smaak ketjap, zout en peper toe.
  5. Tip: Serveer met een frisse komkommersalade. Snij een komkommer in dunne plakjes (met een kaasschaaf gaat dit heel makkelijk) en voeg naar smaak sweet chilli sauce toe.
  6. Eet smakelijk en mam, ik zal je niet vaker lastigvallen voor het recept 🙂
Deel dit Recept
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.