Brood smaakte me niet meer en het boek ‘De Voedselzandloper‘ inspireerde Tijl en mij om gezonder te gaan eten. Weg met alle verborgen suikers in brood! Voortaan ontbijten we met havermout: lekker, voedzaam (bevat trage suikers dus je hebt langer een vol gevoel), boordevol vitamines en mineralen en je kan eindeloos variëren.
Instructies
Basis
- Doe de havermout in een bakje. Voeg wat water toe en vul aan met zoveel melk dat de havermout helemaal onder het vocht staat.
- Laat dit een nacht in de koelkast staan zodat de havermout kan weken.
- Voeg ‘s ochtends zoveel melk toe tot de pap de gewenste dikte heeft.
Variant 1: dadels
- Ontpit de dadels en snij ze in stukjes. Rooster het amandelschaafsel in een pannetje zonder boter of olie. Voeg alles toe aan de havermoutpap en breng op smaak.
Variant 2: banaan-noten
- Snij een halve banaan door de helft en dan in plakjes. Voeg ook een handje noten toe en breng op smaak.
Variant 3: appeltaart
- Snij een halve appel in kleine stukjes. Voeg een handje rozijnen toe en breng op smaak.
Variant 4: zomerfruit
- Ontdooi een handje diepvries zomerfruit, zoals blauwe bessen, rode bessen, frambozen, aardbeien en kersen. Voeg een handje noten toe en breng op smaak.
Op smaak brengen
- Breng de pap op smaak met kaneel en eventueel een zoetmaker. Kies voor een 'gezonde' zoetmaker zoals kokosbloesemsuiker, Honing, stevia, agavesiroop of ahornsiroop zijn ook goede alternatieven voor tafelsuiker.
- Je kunt de havermoutpap warm of koud eten.
Deel dit Recept