«

»

Roerei met garnalen

Om meer inspiratie op te doen voor gezonde gerechten, heeft Tijl tijdens de feestdagen in december het boek OERsterk koken gekregen. Wij hebben er al veel gerechtjes uit gemaakt en allemaal zijn geslaagd. Dit ontbijt- of lunchgerechtje is gezond, vullend en lekker!

Roerei met garnalen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 10 minuten
Porties Prep Tijd
2 10 minuten
Roerei met garnalen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 10 minuten
Porties Prep Tijd
2 10 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Bak de garnalen even kort tot ze roze zijn, Haal ze uit de pan.
  2. Breek de eieren in de kom met de kokosmelk of het water. Doe er wat zout, peper en kruiden bij. Zout zorgt ervoor dat de eidooier beter stuk geklopt kan worden. Klop de eieren luchtig.
  3. Smelt de kokosolie in de pan. Fruit hierin de ui. Voeg het eimengsel toe en roer direct. Voeg na een minuut de garnalen toe zodat deze ook de smaak kunnen opnemen van het roerei. Zet het vuur eventueel iets hoger. Laat het niet helemaal stollen, het stolt nog na en dan wordt het te droog.
  4. Tip: laat de garnalen weg en voeg bijvoorbeeld champignons, knoflook, restjes vis, kip, vlees of groenten toe.
Notities

Bron: OERsterk koken! van Jolande Dorenbos en drs. Richard de Leth

Deel dit Recept
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.