Bourgondisch kippannetje
Porties Prep Tijd
4personen 50
Kook Tijd Passieve Tijd
20 30
Porties Prep Tijd
4personen 50
Kook Tijd Passieve Tijd
20 30
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.Snij de kipfilet in stukjes en snipper de ui en knoflook.
  2. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes uit. Voeg de kipfilet toe en bak het vlees bruin aan. Bak de ui en knoflook 1 minuut mee.
  3. Schep de tomatenpuree en bloem door het kip-ui mengsel en bak nog 1 minuut. Schenk de wijn al roerende erbij. Neem de pan van het vuur, voeg de olijven en kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de kippenstoof over de ovenpannetjes. Leg de deksels erop. Stoof ze in 30 minuten verder gaar.
  5. Serveer met rijst, frietjes of aardappels en groenten zoals sperzieboontjes of een lekkere salade.
Notities

Bron: Ovenpannetjes, uitgever Miller Media B.V. (Xenos)