Snipper de ui, knoflook en snij de gember fijn. Snij de kip in stukjes.
Smelt de kokosolie in een wok of hapjespan en fruit de ui. Voeg de gember, sambal en knoflook toe en bak nog even mee.
Doe de kipblokjes in de pan en bak tot deze mooi lichtbruin van kleur en gaar zijn.
Voeg de amandelpasta, kokosmelk, sojasaus en honing toe en roer goed door. Laat even pruttelen tot de saus ingedikt is en breng op smaak met zout en peper.
Kook de eieren in ongeveer 7 minuten hard, pel en halveer ze.
Rasp de wortel, dop de sperziebonen en snij de kool in reepjes. Snij de komkommer in blokjes.
Kook de wortel, sperziebonen en kool in een pan met water in ongeveer zes minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel met koud water af.
Verdeel de groenten en komkommerstukjes over de borden. Leg drie halve eieren op elk bord, voeg de kipsaté toe en garneer met kokosrasp en cashewnoten.