«

»

Planken Wambuis Ede 10km

De laatste weken komen er op facebook prachtige foto’s voorbij: de heide staat in bloei! Dat wil ik ook graag vastleggen. Het licht is het mooiste bij zonsopgang en zonsondergang, dus zondag stond de wekker om 5 uur. We reden naar het startpunt van onze wandeling, de Planken Wambuis route bij Ede van 10 kilometer. Een kwartier voor zonsopgang begonnen we. Maar helaas, het was een en al mist! De paarse heide was nauwelijks te zien. We liepen zo stil mogelijk in de hoop wat wilde dieren te spotten. We hoorden zwijnen, roken ze ook, maar zagen door de mist helemaal niks.

Toen stonden we midden in een veld en hoorden we hoevengetrappel. Links, rechts, en toen  was het weer even stil. We luisterden aandachtig waar het geluid vandaan kwam. Best imponerend om een dier om je heen te horen zonder het te zien! Plots dook een paard op uit de mist. Gevolgd door nog 2. Ze bleven even staan om ons te inspecteren en galoppeerden toen weg, over de heide. Een magisch moment.

Pas rond half tien zagen we eindelijk iets van de zon. De zonnestralen maakten het bos sprookjesachtig. Als bonus zagen we nog een hert aan het einde van de wandeling. Ondanks de mist heb ik toch best veel mooie foto’s kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *