Zelf pasta maken is makkelijk, leuk en lekker! Je hebt er alleen bloem en eieren voor nodig en liefst een pastamachine. Laatst heb ik met een vriendin gevulde pasta gemaakt, ravioli. De vulling is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. Het was voedzaam, boordevol smaak en had geen sausje meer nodig!
Ingrediënten
- 3 ei(eren)
- 300 g bloem liefst fijne bloem, bv. Rivercote tarwebloem van de Lidl
- 2 el basilicumblaadjes verse
- 12 zongedroogde tomaatjes
- 100 g parmezaanse kaas
- 1 bol(len) mozzarella
- 10 plak(jes) parmaham liefst dik gesneden
Porties:
Instructies
- Leg de bloem op het schone aanrecht en maak een grote kuil in het midden. Breek hier de eieren in. Meng de eieren langzaam met het deeg, gebruik hiervoor je vingertoppen. Ga door totdat er een stevig deeg ontstaat. Kneed deze goed. Verdeel het deeg in vier bollen, pak deze in in vershoudfolie en laat ze rusten in de koelkast.
- Snij de basilicumblaadjes, zongedroogde tomaatjes en mozzarella fijn. Doe deze samen met de helft van de parmezaanse kaas in een kom en meng. Snij de parmaham in vierkante blokjes van zo’n 3 bij 3 centimeter (als dat niet gaat, kun je ze ook halveren en bolletjes maken).
- Maak met de pastamachine vellen op de een-na-dunste stand. Doe dit bol per bol, anders droogt het deeg teveel uit. Leg het eerste vel pastadeeg op een met royaal bloem bestrooid aanrecht. Maak hierop hoopjes van de vulling: eerst wat parmaham en dan een theelepel van de basilicum, tomaatjes, parmezaanse kaas en mozzarella. Zorg dat er voldoende ruimte aan de zijkanten blijft. Leg dan over de balletjes heen een nieuwe lap deeg. Druk het deeg rondom de balletjes op elkaar en snijd met een kartelmesje vierkant om de balletjes heen. Als het deeg niet aan elkaar plakt, kan je wat water gebruiken. Eventueel kan je de randen met een vork op elkaar drukken. Je hebt nu gevulde pastakussentjes, oftewel ravioli. Leg de ravioli op een met bloem bestoven schaal tot je ze gaat koken.
- Breng een ruime pan met water (minstens 3 liter) aan de kook met een flinke theelepel zout en een beetje olijfolie. Voeg hieraan de pasta toe en kook deze 3 minuten (vanaf het moment dat het water kookt). Druk de pasta eventueel voorzichtig onder water als ze gaan drijven. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken.
- Leg de ravioli op een bord en garneer met olijfolie, basilicum, peper en parmezaanse kaas naar smaak. Serveer met een salade van komkommer, tomaat en rode ui.
Notities
Bron: The Naked Chef van Jamie Oliver
Deel dit Recept
