Nog een heerlijke gezonde variant op de pannenkoek. Een beslag van voornamelijk banaan en ei, ja het werkt echt! Bak wel kleine pannekoekjes, want anders breken ze.
Ingrediënten
- 1 banaan(en) rijpe
- 1 ei(eren)
- 1 el lijnzaad
- 1 tl kaneel
- 1 el geraspte kokos
- 1 el amandelschaafsel
- kokosolie
Porties: pannenkoekjes
Instructies
- Prak de banaan op een bordje en kluts het ei in een kommetje. Doe dan de (goed) geprakte banaan bij het ei en meng even goed door.
- Doe er dan ook de lijnzaadjes en kaneel bij. Schep het mengsel met een kleine soeplepel of juslepel in een koekenpan op laag vuur. Bak in kokosolie.
- Laat even goed bakken aan 1 kant en schep de pannenkoek dan voorzichtig om. Als ‘ie dreigt te scheuren moet je de pannenkoek nog even laten bakken.
- Bak ook even aan de andere kant tot de pannenkoekjes mooi bruin zijn.
- Doe de pannenkoekjes op een bord en garneer met wat geraspte kokos, nog wat kaneel en een beetje amandelschaafsel. Eet smakelijk!
Notities
Bron: Focusonfoodies.nl
Deel dit Recept
