Ingrediënt archief: ei(eren)

Avocado met ei uit de oven

Twee van mijn favoriete ingrediënten, gecombineerd in een simpel, voedzaam gerecht: avocado met ei uit de oven!

Vegetarische curry met ei en bloemkoolrijst

Een lekker vegetarisch, paleo recept om je vingers bij af te likken. De meeste ingrediënten zal je al wel in huis hebben (kruiden, eieren, blikje gepelde tomaten) dus voor dit gerecht heb je bijna niets meer nodig.

Roerei met banaan

Ik ben eigenlijk nooit zo dol geweest op roerei. Maar deze combinatie van ingrediënten maakt dit roerei zo lekker, dat ik er mijn vingers bij heb afgelikt! En, het gerecht is volledig paleo dus heel gezond. Het vult goed, dus je hebt de komende uren geen trek in iets anders.

Kipsaté met gado gado

De paleo-smulvariant van nasi. Lekker veel groenten, kip, noten en satésaus. Bij dit recept mis je de rijst absoluut niet! Geen zin, tijd of niet alle ingrediënten in huis om zelf satésaus te maken? Gebruik dan kant-en-klare satésaus en breng deze op smaak met ingrediënten uit dit recept naar keuze.

Coxinha uit Brazilie

Tijdens onze reis van vier maanden door Zuid-Amerika maakten we in Brazilië kennis met coxinha. Dit is een gefrituurde deegbal gevuld met kip en kaas. We zochten het recept op om thuis nog eens na te kunnen genieten. En dat hebben we gedaan! Het kost even wat tijd en werk, maar het is het absoluut waard! Je kunt …

Lees verder »

Witlofsalade anders

Normaal denk je bij witlofsalade aan fruit: appels, mandarijntjes etc. Deze salade is net even anders maar zeker niet minder lekker. Als gezonde lunch (2 personen), of als bijgerecht (4 personen).

Witlofbootjes

Dit gerecht is een echte eye-catcher en nog lekker ook!

Noe­delsoep met pak­soi en ei

Deze maaltijdsoep is alleen geschikt voor korianderliefhebbers!

Frittata met Chinese kool

Frittata is een soort dikke omelet, gevuld met veel groenten. Het lijkt bijna op een hartige taart, maar dan zonder het deeg. Gezond, lekker, snel klaar te maken en volgens het paleo-principe.

Wittechocoladetruffeltaart

Een verrukkelijke taart. Ik weet er verder niet zoveel over te zeggen… Je moet ‘m gewoon eens maken! PS: ik heb deze taart een paar keer in een grotere springvorm gemaakt en daar de hoeveelheden op aangepast. Dat raad ik niet aan, want de truffellaag wordt namelijk niet heel erg hard en dan is de …

Lees verder »

Oudere berichten «