Keuken archief: Mediterraans

Bonensalade

Een voedzame salade, ideaal voor een warme dag of om bijvoorbeeld mee te nemen voor een picknick. Geschikt als voor- en hoofdgerecht.

Komkommerscheuten met tonijnsalade

Het vergt wat snijwerk, maar dan heb je ook een lekker fris, kleurrijk en gezond lunchgerecht. Snij de komkommerscheuten precies zo dat er twee naast elkaar in een lunchbakje passen en als je het dan voorzichtig meeneemt, ziet het er bij de lunch nog netjes uit en zullen je collega’s jaloerse blikken naar jouw lunch werpen.

Auberginetorentje

Weer zo’n makkelijk, gezond gerecht waar je je vingers bij aflikt. En, het is een echt kunstwerkje op tafel. Geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen, of als voorgerecht voor 4 personen.

Maissoep met krokante chorizo

Een heerlijk romige soep met verse mais, kikkererwten, paprika en krokant gebakken chorizo. Na een drukke werkdag lepel je deze zo naar binnen!

Kikkererwten met chorizo en tomaat

De frisheid van de bleekselderij, de intense smaak van gebakken chorizoworst en het sap van de tomaat… Hmmm, smullen! Maak genoeg, want dit gerechtje smaakt ook prima tijdens de lunch.

Mediterrane quinoasalade

Een gezonde, rijk gevulde quinoasalade. Quinoa is een zaad en lijkt op couscous. Het is een gezonde vervanger van rijst, pasta of aardappelen. De smaak is nootachtig. Dit gerechtje is even wat snijwerk, maar de combinatie van ingrediënten maakt het bijzonder smaakvol.

Ravioli à la Jamie

Zelf pasta maken is makkelijk, leuk en lekker! Je hebt er alleen bloem en eieren voor nodig en liefst een pastamachine. Laatst heb ik met een vriendin gevulde pasta gemaakt, ravioli. De vulling is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. Het was voedzaam, boordevol smaak en had geen sausje meer nodig!

Pittige gehaktballetjes in appelkerriesaus

Weer zo’n heerlijke maaltijd van mijn moeder! Dit is het gerecht dat ik vroeger op mijn verjaardag verkoos boven pannenkoeken of patat… En hoewel ik het al vaker heb gemaakt, heb ik nooit het recept opgeschreven en bewaard. Dus toen ik daar vandaag weer mijn ouders voor belde, besloot ik het recept op mijn website …

Lees verder »

Quiche met van alles

De laatste tijd maak ik regelmatig quiche. Het is niet alleen lekker en eenvoudig te maken, maar ook makkelijk mee te nemen om ergens anders (koud) op te eten. Vooral nu ik regelmatig buiten de deur eet voor mijn communicatieopleiding komt dat goed uit! Ik heb al veel verschillende recepten geprobeerd, maar deze creatie met ingrediënten die …

Lees verder »

Pitabroodjes met eigen gehaktballetjes

Ik weet niet meer waar dit gerecht vandaan komt, maar lekker is het in ieder geval wel! De combinatie gehakt met komkommer en dille maakt dat ik mijn vingers erbij af lik, telkens weer als ik dit gerecht maak. Maar pas op, er zit knoflook in dus het is niet zo geschikt als je ‘s …

Lees verder »

Oudere berichten «