Dit frisse gerechtje boordevol groenten en fruit is zeer geschikt als lunchgerecht (met bijvoorbeeld gehaktballetjes en een eierkoek) of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.
Ingrediënten
- 3 stronk(en) witlof
- 1 banaan(en)
- 1 appel(s) groot, elstar of jonagold
- 1 blik(ken) mandarijntjes
- 1 citroen(en)
- 2 el magere kwark
- 2 el mayonaise
- kerriepoeder
- 2 el mosterd
Porties:
Instructies
- Haal het hart uit de witlof en snij deze in dunne reepjes. Snij de appel en banaan in kleine stukjes. Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op.
- Meng de witlof, appel, banaan en mandarijntjes. Voeg gelijk het sap van de citroen toe, dit is voor de smaak en om verkleuring tegen te gaan.
- Maak nu de dressing. Meng de kwark, mayonaise, mosterd, kerriepoeder naar smaak en mandarijnensap (ongeveer een eetlepel voor 4 personen). Bewaar de dressing apart. De witlofsalade is twee dagen houdbaar in de koelkast (zal wel iets verkleuren).
Deel dit Recept