«

»

Groene Wissel Doorn/Leersum 32km

Deze twee Groene Wissel wandelingen van Doorn en Leersum kruisen elkaar op de Buntlaan, dus we hebben ze aan elkaar geplakt om er een mooie afstand van ruim dertig kilometer van te maken.

We zijn begonnen in Doorn. Het eeste deel ging voornamelijk door het bos en over de heide. Veel natuur en achterafpaadjes (‘een paadje is hier nauwelijks herkenbaar, dus loop even 100m “in het wild” door een stukje naaldbos.’). Vanaf de Buntlaan hebben we de route naar Leersum opgepakt. Het landschap veranderde in weilanden en meer asfaltwegen. We werden nog bijna aangevallen door zwanen die langs een smal pad aan het broeden waren. Verder langs kasteel Sandenburg en ook bij deze route een aantal hindernissen, zoals een walletje overklimmen. Dat maakte het wel avontuurlijk.

De wandeling eindigde bij Huis Doorn, waar we verrassend genoeg onder de poort doorgingen om het huis van dichterbij te aanschouwen. Gelukkig was het poortje open en stonden we binnen no-time in het centrum van Doorn, waar we de dag hebben afgesloten met een lekkere maaltijd.

 

Wat ons betreft is de Leersum-route (17km)  iets saaier dus als je minder kilometers wilt maken kun je je beter bij de route van Doorn (15km) houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *