«

»

Veluwezoom NS 14km

Een pittige herfstwandeling over de Veluwezoom van Dieren naar Velp. Het was droog, koel en ietwat winderig weer. De zon brak nauwelijks door. Onderweg waren voldoende horecagelegenheden maar met ons meegebrachte fles water en stolletje hebben we flink de pas erin gehad. De kuiten zijn goed opgewarmd tijdens een aantal stevige klimmetjes in het bos en over de heide. We hebben gelopen op mooie, brede beukenlanen vol met herfstbladeren, smalle paden tussen rijen bomen, mulle paden op de heide en langs een kabbelend beekje. De route stond vol met prachtige paddestoelen, van klein tot groot en in allerlei vormen en kleuren. Een mooie wandeling, volgens wandelaars zelfs de mooiste NS wandeling van allemaal. We zijn dan ook veel andere wandelaars tegen gekomen, helaas ook een aantal luidruchtige groepen.

Absoluut een aanrader voor in de herfst, als de heide nog net in bloei staat (wij waren te laat). Ik adviseer om vroeg op te staan zodat je deze route in alle rust kunt lopen en misschien zelfs nog wel wat wild kunt spotten.

We hebben na de wandeling bij mijn favoriete snackbar Automatiek Beursken in het centrum van Velp de lekkerste nasibal van heel Nederland gegeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *