Dit smaakvolle, gezonde gerecht maak je klaar in één pan. Lekker makkelijk dus!
Ingrediënten
- 1 chorizoworst
- 2 rode ui(en)
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen(en)
- 425 gram linzen blik/pot
- 425 gram kikkererwten blik/pot
- 1 bakje cherrytomaatjes
- verse basilicumblaadjes
- peper en zout
Porties: personen
Instructies
- Snij de chorizo in kleine stukjes, snipper de ui en knoflook en rasp de citroenschil (het sap heb je later nog nodig). Spoel de linzen en kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Bak in een pan op hoog vuur tot ze knapperig beginnen te worden. Draai het vuur iets lager en voeg de knoflook, ui en citroenschil toe.
- Roerbak alles op middelhoog vuur tot de uien glazig beginnen te worden. Doe dan de linzen en kikkererwten bij het mengsel en draai het vuur laag. Laat dit al roerend door en door warm worden.
- Leg de cherrytomaatjes bovenop het mengsel en sluit de pan met een deksel. Laat dit pruttelen tot de tomaatjes warm zijn.
- Knijp de citroen uit boven de pan en bestrooi met zout en peper. Garneer met de basilicumblaadjes, serveer direct!
Notities
Bron: Volrecepten
Deel dit Recept