«

»

jan 30 2018

Jungle in Chi Phat

Pfoe, dat strand ging eigenlijk toch wel een beetje te snel voorbij. Maar we wilden nog heel graag een extra stop maken bij Chi Phat, een eco-village. Dus gingen we na 2 dagen strand alweer op pad.

Weg van de bewoonde wereld

We namen de bus naar Andoung Teuk, een gehucht 3 uur rijden ten noorden van Sihanoukville. Vanaf daar bracht een motorboot ons in 2 uur varen naar Chi Phat. Als we andere reizigers vertelden over deze bestemming, kenden ze het nooit. Ze noemen dit dorp ook wel een eco-village. Al het geld wat ze met toerisme verdienen wordt verdeeld onder de inwoners. Vroeger waren er bijvoorbeeld veel stropers, maar door dit project hebben zij zich omgeschoold tot gids. Een mooie ontwikkeling.

Basic bungalow

Bij aankomst bleken we niet de enige toeristen te zijn. Ze zijn hier al goed gewend aan bezoek. In het Community centre kan je alles regelen. Accommodatie, eten en toers. Wij boekten een bungalow voor de 1e en 3e nacht. De bungalow stond achter in de tuin van een gezin. Het is allemaal basic. Zo is er maar een paar uur per dag elektriciteit, geen wifi en alleen koud water. Maar het is schoon en rustig, dus prima.

Hiken in de jungle

De 2e en 3e dag gingen we met 3 anderen de jungle in. We liepen in totaal 37 km. Toen we het dorp uitliepen, leek het landschap eerst op de hei. Daarna veranderde het in bos en toen in jungle. Onze gids Rat leidde ons via smalle paden naar onze slaapplek voor de nacht. Een eenvoudige houten shelter met alleen een dak. Daar hingen we onze hangmatten op. ‘S avonds bezochten we vanaf hier een kleine plas. We vonden onderweg veel sporen van olifanten, maar helaas lieten die zich niet zien. We zagen wel een hele mooie gekleurde ooievaar, een paar watervogels, een toekan en we hoorden gibbons.

Slapen onder de sterren

De nacht in de hangmat was een hele ervaring. We moesten even wennen aan hoe je er comfortabel in ligt. De jungle geluiden waren ook best intens. We gingen vroeg naar bed, half negen, en toen kwam de kou…  Echt veel geslapen hebben we niet. Gelukkig was de sterrenhemel prachtig om naar te kijken. 

Opwarmen en afkoelen

De 2e dag bezochten we een waterval. Tijl nam uiteraard een duik. Daarna liepen we 15 km lang over de weg in de volle zon. Er leek geen eind aan te komen. We noemden het ‘neverending road’. Des te lekkerder smaakte dan ook het koude biertje toen we weer bij het Community centre waren. En de douche was heerlijk, ook al was die koud!

1 ping

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.