«

»

jun 04 2018

Een eigen bedrijf, spannend en leuk tegelijk

Vanaf mei 2018 ben ik eigenaar van Doelgroep in beeld. Als zelfstandige ga ik organisaties helpen om hun doelgroep nog beter in beeld te krijgen. Want natuurlijk weten communicatieprofessionals en marketeers wel wie hun doelgroep is. Maar weten ze ook precies wat hun gevoelens, verlangens en ervaringen zijn?

Onderliggende gedachten en gevoelens

We voelen van alles, maar delen dit vaak niet. Hoe waardevol zou het voor organisaties zijn als ze hier wel inzicht in hebben? Dat ze weten dat de toon in hun mailtje niet overkomt zoals ze het bedoelden, dat hun telefoniste te weinig empathie toont en daarmee mensen afschrikt, of dat het parkeerprobleem voor zoveel ergernis zorgt dat mensen met een vervelend gevoel hun locatie bezoeken?

Betere afstemming

Als je als organisatie weet hoe jouw doelgroep zich voelt, kun je die informatie gebruiken om nog beter aan te sluiten bij hun wensen en behoeften. Zo krijg je blije mensen. En blije mensen bevelen jouw organisatie weer aan. Dat levert je uiteindelijk een groter bereik en beter imago op.

Customer journey

Om achter die gevoelens en behoeften te komen kan ik de customer journey oftewel klantreis in beeld brengen. Ik ga na welke stappen de doelgroep doorloopt en hoe ze zich bij elke stap voelen. Al die ervaringen bij elkaar zijn bepalend is voor hun algehele ervaring met een organisatie, specifiek product of dienst. Hiervoor ga ik één op één in gesprek met medewerkers én de doelgroep. Ik deel alle waardevolle inzichten met de organisatie en zij kunnen hier hun communicatie en diensten op afstemmen.

Storytelling

Een ander krachtig instrument om je doelgroep letterlijk in beeld te zetten is storytelling. Het verhaal van de organisatie, verteld door de doelgroep. Ook daarvoor ga ik graag op pad. Ik interview, schrijf de tekst en zorg voor foto’s. De organisatie kan het verhaal gebruiken op hun website, social media, in een nieuwsbrief of folder etc.

Wil jij of ken je iemand die meer inzicht in de wensen en behoeften van de doelgroep kan gebruiken? Of wil je letterlijk je doelgroep jouw verhaal laten vertellen? Neem dan contact met me op via info@doelgroepinbeeld.nl 

1 ping

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.