«

»

jan 30 2018

Minivakantie tijdens onze reis

Op 9 januari 2018 reisden we naar Sihanoukville. Onze bestemming om even te relaxen tussen al het vele reizen door. We wilden eigenlijk liever naar een van de eilanden, maar we konden een week van tevoren geen accommodatie meer vinden die naar onze wens was. Dus besloten we op het vasteland te blijven. We kozen voor ‘Otres village’. Dit ‘dorp’ ligt een aantal kilometer van Sihanoukville af, vlak tussen 2 rustige stranden in.

Foutje bedankt

Maar goed. Eerst daar komen natuurlijk 😉 Onze bus had een uur vertraging. De rit zelf duurde 3,5 uur. Bij aankomst hadden we nog meer vertraging. We zouden namelijk afgezet worden bij Otres village. We hebben meerdere keren onze bestemming laten zien, maar het personeel was vergeten dit aan de buschauffeur te vertellen. Na nog een uur vertraging kwamen we uiteindelijk toch aan bij onze slaapplek. Allemaal blauwe bungalows rondom een zwembad.

Vreemde huisdieren

Die avond en nacht hoorden we een heel hard geluid, beetje als een ezel: 2-tonig, eerst hoog dan laag, é-oo. Ik schrok me een hoedje, want het was heel dichtbij maar we zagen niks. Wat kon dat nou zijn… later ontdekten we het: een tokay gekko! We zagen hem een dag later in de hoek van onze bungalow, net waar het rieten dak begon. Helaas was hij te verlegen om op de foto te gaan. We hebben ook meerdere boomkikkers in de kamer gehad. Gelukkig hangt er een klamboe boven ons bed. 

Strand!

Eindelijk, strand! Wolkjes en zon wisselden elkaar vandaag af, dat vonden we prima want het was toch 30 graden. We hebben heerlijk over het strand gewandeld, gezwommen en ik heb een Khmer massage genomen. Mijn lichaam werd flink gekneed en dubbel gevouwen. Het was niet zo ontspannen als ik had gehoopt 😉 We zijn op het strand gebleven totdat de hemel rood kleurde.

Net voor we wilden gaan eten begon het keihard te regenen. Leuk, zo’n bungalow met rieten dak! Daarna hadden we een waterbed. We hebben nieuw beddengoed gehad maar het was toch de dagen erna wat klam van het natte matras eronder. 

Snorkelen

’S ochtends werden we opgepikt voor een boottripje met een paar snorkel- en strandstops. De boot was wat wiebelig en helaas hadden we een drukke groep met zo’n 20 man. We stopten eerst om te snorkelen, maar we zagen niet veel bijzonders. Voor mij was het water hier ook iets te onrustig. Op de volgende plek meerden we aan bij een wit stand om te relaxen. We snorkelen langs de rand bij het einde van het strand en zagen een paar mooie vissen. In de tussentijd maakten ze op de boot onze lunch klaar. Een baguette met rauwkost en kip. Die aten we op het strand op. Daarna maakten we nog twee stops. Tijl sprong van een 8 meter hoge rots en we snorkelden nog een keer. Dit was de mooiste plek, met rustig water. Er was vooral veel koraal te zien. De bodem was veel ruwer dan bijvoorbeeld op de Galapagos eilanden. We wandelen over het strand terug, waar we samen de zon zagen ondergaan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.