Ingrediënt archief: ui(en)

Quesadilla’s met zwarte bonen en appel-koolslaw

Snert zonder erwt

Erwtensoep, een heerlijk gerecht voor de koude dagen! Maar nu ik wat vaker paleo probeer te eten past dit niet meer goed in mijn dieet. Want erwten zijn helaas geen paleo. Ze bevatten weinig voedingsstoffen, weinig eiwitten, veel koolhydraten plus nog wat stofjes die niet zo fijn voor je zijn zoals fytaten, lectines en saponinen. …

Lees verder »

Vegetarische curry met ei en bloemkoolrijst

Een lekker vegetarisch, paleo recept om je vingers bij af te likken. De meeste ingrediënten zal je al wel in huis hebben (kruiden, eieren, blikje gepelde tomaten) dus voor dit gerecht heb je bijna niets meer nodig.

Maissoep met krokante chorizo

Een heerlijk romige soep met verse mais, kikkererwten, paprika en krokant gebakken chorizo. Na een drukke werkdag lepel je deze zo naar binnen!

Kipsaté met gado gado

De paleo-smulvariant van nasi. Lekker veel groenten, kip, noten en satésaus. Bij dit recept mis je de rijst absoluut niet! Geen zin, tijd of niet alle ingrediënten in huis om zelf satésaus te maken? Gebruik dan kant-en-klare satésaus en breng deze op smaak met ingrediënten uit dit recept naar keuze.

Coxinha uit Brazilie

Tijdens onze reis van vier maanden door Zuid-Amerika maakten we in Brazilië kennis met coxinha. Dit is een gefrituurde deegbal gevuld met kip en kaas. We zochten het recept op om thuis nog eens na te kunnen genieten. En dat hebben we gedaan! Het kost even wat tijd en werk, maar het is het absoluut waard! Je kunt …

Lees verder »

Witlofbootjes

Dit gerecht is een echte eye-catcher en nog lekker ook!

Bourgondisch kippannetje

Voor mijn verjaardag kreeg ik een paar ovenpannetjes met een schattig receptenboekje voor 40 gerechtjes. Dit was de eerste die ik uitprobeerde en het smaakte naar meer! Er past trouwens ook van alles bij waardoor je eindeloos kan combineren.

Noe­delsoep met pak­soi en ei

Deze maaltijdsoep is alleen geschikt voor korianderliefhebbers!

Kikkererwten met chorizo en tomaat

De frisheid van de bleekselderij, de intense smaak van gebakken chorizoworst en het sap van de tomaat… Hmmm, smullen! Maak genoeg, want dit gerechtje smaakt ook prima tijdens de lunch.

Oudere berichten «