«

»

mrt 14 2012

Theehuis Rhijnauwen: Uitrusten en lekker eten in Bunnik

Omringd door weilanden, bomen en slootjes ligt in Bunnik Theehuis Rhijnauwen. Sinds Tijl en ik in Utrecht wonen een favoriete plekje om tijd door te brengen. Door de vele bezoeken met gevarieerde formaten gezelschappen heb ik een goed beeld gekregen van dit restaurant en kan ik de kaart inmiddels (bijna) dromen.

Wat is er niet lekkerder dan een wandeling maken in een mooie omgeving en eindigen in een pannenkoekenhuis?! Tussen de elf en vijftien euro heb je een heerlijke verrassende pannenkoek met zalm, geitenkaas of zelfs stoofvlees. En als je geen zin hebt in pannenkoeken, kan je ook kiezen voor belegde broodjes en/of een grote pot thee. De sfeer is gezellig, er is genoeg ruimte om te zitten en je hebt een prachtig uitzicht. Het eten is goed, je kunt pannenkoeken op maat bestellen en aangeven wat voor beslag je wilt dat de kok gebruikt, en de prijzen zijn zeer schappelijk. Met kinderen is ook goed rekening gehouden. Er is een speeltuin en een minikinderboerderij met geitjes, bokjes en ezels.

Er zijn (zoals zo vaak) ook een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je hier gaat eten.

  • Met mooi weer, en vooral in het weekend, is het erg druk. Reserveren kan pas vanaf zes personen. Houd rekening met een wachttijd, of mijd de drukke momenten.
  • Het is binnen gehorig als er grote groepen aanwezig zijn. Nog een reden om Theehuis Rhijnauwen buiten de spits te bezoeken.
  • Plan genoeg tijd in voor een bezoek. Niet alleen omdat je hier makkelijk de tijd vergeet, maar ook praktisch gezien: de bediening en keuken zijn soms wat traag en dan kan het even duren voor je je eten hebt. Uiteraard is dit ook weer gerelateerd aan de drukte.
  • De dessertkaart is beperkt tot chunky monkey ijs of vers fruit en is in verhouding prijzig.

Ik vind de nadelen absoluut niet opwegen tegen de fijne ambiance, prachtige locatie en het lekkere eten, dus ik kan een bezoekje aan Theehuis Rhijnauwen iedereen aanraden! Van mij krijgen ze een welverdiende acht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.