«

»

okt 11 2012

Glastonbury Festival 2013

 

Ergens vorig jaar ontstond het idee om samen met Stefan en Marieke naar Glastonbury te gaan. Volgens mij vooral omdat het geluk niet bij ons was toen we kaartjes voor Lowlands wilden regelen. Maar het idee dat we naar Glastonbury zouden gaan, een van de grootste muziekfestivals in Europa, maakte het Lowlands drama wel weer goed. Er was alleen nog één obstakel: kaartjes bemachtigen…

In september dit jaar moesten we ons inschrijven op de website van Glastonbury. Het zoeken naar een geschikte foto (er werden tig eisen aan gesteld) schoot niet echt op, dus maakten we ter plekke maar een prachtige foto van elkaar (ahum). Daarna volgden onze naam en adresgegevens en was het afwachten geblazen… Gelukkig keurde de zeer strenge commissie onze foto’s goed en bevestigden ze onze inschrijving met een prachtig 10-cijferig registratienummer.

Snel daarna zijn we bij elkaar gekomen om te zoeken naar een geschikte slaapplaats. Dit hadden we nog nooit meegemaakt: bijna alle accommodaties waren in de week van het festival al volgeboekt! En als het niet vol was, vroegen ze belachelijke prijzen… Voor deze cottage waren we met ons vieren bijvoorbeeld £5,750 voor een week kwijt! Gelukkig vonden we nog een hotel in Wells, vlakbij Glastonbury, waar nog twee kamers vrij waren en waar we als bonus ook nog eens kosteloos konden annuleren tot 24h voor aankomst. Dat was dus geregeld. Toen de kaartjes nog…

 

Zondag 7 oktober was het zover, om tien uur Nederlandse tijd ging de verkoop van start. Stefan en Tijl probeerden online kaartjes te bemachtigen via in totaal zes verschillende IP-adressen terwijl Marieke en ik constant aan het bellen waren. De app redial werkte perfect en was dan ook letterlijk niet te stoppen (voortaan niet meer op 500 instellen, hè Stefan :-p).

Via Skype hielden we elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen… Totdat Stefans internetverbinding eruit viel! Wat een chaos! Gelukkig was hij vrij snel weer terug. Na 316 keer handmatig bellen kon ik geen piep meer horen. En toen was er hoop: Stefan had toegang tot de website! En precies op dat moment bedacht Tijls pc dat het teveel voor hem was en ging rustig opnieuw opstarten.

De verbinding was weg… We zaten vol spanning… En toen kwam het verlossende telefoontje (nog mazzel dat ze ons konden bereiken, we waren nog volop aan het bellen). We gaan naar Glastonbury, het is gelukt! Toen moest Stefan nog de redial app op zijn donder geven, want die ging rustig door met bellen. Wel bizar trouwens, dat we met bellen er niet doorheen zijn gekomen… Een half uur later was Glastonbury uitverkocht. Ruim 135.000 kaartjes in 1 uur en 40 minuten. Een record!

In februari moeten we de rest van het bedrag betalen en dan is het allemaal echt definitief. En in de tussentijd gaan we vast onze reis er omheen plannen. Kortom, er staat ons na IJsland wederom een leuk avontuur te wachten! Nou ja, leuk… Beoordeel zelf!

 

2 pings

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.