«

»

jul 14 2013

Laatste weekje

Vrijdag en zaterdag – Dartmoor National Park

Vrijdag kwamen we aan op onze camping. Wat ons betreft de ergste tot nu toe… Een echte familiecamping, propvol, veel kinderen en honden, herrie… Niet echt ons ding. Maar ach, we staan weer met onze twee tenten op één plek en besparen daar kosten mee. Dus echt klagen mogen we niet! Onderweg kwamen we trouwens nog langs Eden Project, waar ze verschillende planthabitatten nabootsen. Viel ons helaas een beetje tegen…

Zaterdag hebben Tijl en ik een wandeling gemaakt door Lydford gorge terwijl Marieke en Stefan een dierentuin bezochten. De wandeling was ongeveer 5 kilometer lang en eenrichtingsverkeer. Dat was wel fijn want dan kwam je niet zo vaak mensen tegen. De paadjes waren ook smal dus passeren was toch niet handig. Het eerste deel ging bovenlangs de rivier naar waterval de White Lady (30m hoog) en het tweede deel liep langs de rivier. Het pad was hier nat en glad, op de ergste stukken was een railing voor steun. Een mooie, beschutte wandeling voor een warme dag met volop zon.

Zondag – Exeter en Jurassic Coast

Zondag hebben we de tent weer ingepakt en zijn we via Exeter en de Jurassic Coast naar het New Forest National Park gereden. Exeter was moeilijk bereikbaar, want de meeste Park&Rides waren op zondag niet open. Uiteindelijk vonden we een parkeergarage midden in het centrum. We bezochten de kathedraal en we hadden toen wél geluk dat we hier op zondag waren (hoefden we geen entree te betalen, anders hadden we £6 wel veel gevonden). Volgens de vakantietraditie van Stefan en Marieke hebben we gelunched bij Mc Donalds.

's Middags zijn we naar de Jurassic Coast gereden. Dit geologische gebied staat bekend om oude steenlagen en door beweging van de aarde zijn er ook rotsformaties. We bezochten er één van, Durdle Door, een stenen boog midden in het water. Volgens Lonely Planet te bezoeken via een kustpad van slechts één mile. Er stond alleen niet bij hoe steil dit pad was…

Maandag en dinsdag – New Forest National Park

Maandag was een rustige dag. Lekker ontbeten in het zonnetje (we hebben prachtig weer, deze dag zelfs 28 graden!) met de paarden rondom onze tenten. Het nationale park bestaat uit bos en vlakten, want 'new forest' betekende vroeger jachtterrein. Hier leven vier soorten herten, waarvan we met één kennis maakten, de fallow deer. Deze werden gevoederd door een boswachter op een vaste plek in het bos waar we net stonden te kijken. Er zitten ook apen, die hebben we niet gezien maar wel gehoord.

Daarna zijn we naar Milford at Sea gereden voor een lunch en heerlijk genieten op het kiezelstrand. Tijl heeft zelfs een duik genomen in het ijskoude zeewater. 's Avonds bij de Happy Cheese pub hebben Tijl en ik een wandeling gezocht voor de volgende dag. Helaas bleek toen we 's ochtends bij het beginpunt waren (station van Ashurst) dat er nog een Ashurst in Engeland ligt… 200 miles verderop… Dat werd 'm dus niet en we moesten iets anders verzinnen. Met een kaart in de hand zijn we vervolgens gaan wandelen. Eerst over vlakten, toen door het bos, eindigend in Borckenhurst met onze voetjes in een verkoelend watertje. Niet altijd waren er echt paden en moesten we op gevoel de route kiezen. De hele tocht was zo'n 15 à 20 kilometer. Marieke en Stefan vermaakten zich in de dierentuin.

Woensdag – Bexhill

De vakantie komt langzaam tot zijn einde. Vandaag kwamen we op de laatste camping aan in Bexhill, zo'n anderhalf uur van Folkestone waar we vrijdag weer de trein terugnemen. Het was half bewolkt maar nog steeds boven de 20 graden. Vandaag hebben we zo weinig gedaan (verkassen, boodschappen, boekje lezen, eten maken, korte wandeling) dat ik zelfs geen foto's heb gemaakt!

Donderdag – Brighton en de Seven Sisters

Brighton, een stad waar ik twee keer eerder ben geweest. Eén keer voor Engelse taallessen en één keer op vakantie. Een grote, gezellige stad, prima om te winkelen of uit te waaien op de promenade en de bekende pier. Vandaag was ik er voor de derde keer en er was eigenlijk niks veranderd. Leuk om weer terug te zijn! We sloten de dag af met een blik op de Seven Sisters.

Vrijdag – Rye en terugreis

Op de laatste dag bezochten we Rye, een supergezellig dorpje met kinderkopstraatjes en huizen met een eigen naam. 'The house with the two doors' of 'the house with the seat' bijvoorbeeld. Helaas brak de zon niet door en werd het geen strandmiddag, we kwamen vroeger dan gepland aan in Folkestone. Na een drankje konden we met een (paar) trein(en) eerder mee terug. In Maarssen laadden we onze spullen over in de eigen auto en om 23h kwamen we thuis aan. Een buurman praatte ons gelijk bij over alle gebeurtenissen in de wijk. Zaterdag haalden we de katjes op die binnen vijf minuten weer helemaal gewend leken. We zijn weer thuis!

 

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Eugène en Leny

  Hoi Tijl en Milou

  Vakantie weer voorbij, jullie thuis en ook de katjes.
  Nu weer aan het werk!!! Zal even wennen zijn!!
  We hebben weer genoten van de foto’s en het gezellige reisverslag.
  Bedankt daarvoor!!
  Lieve groetjes,
  Eugène en Leny.

 2. Ellen

  Leuk om weer jullie vakantieverhalen te lezen!! Weer een avontuur erbij, zo te lezen

 3. Ellen

  Leuk om weer jullie vakantieverhalen te lezen!! Weer een avontuur erbij, zo te lezen

 4. Jan en Anne- Lies

  Lieve Tijl en Milou,

  Leuk, om die typisch engelse plaatjes te zien met het glooiende landschap en die leuke huizen. Voor ons alweer een hele tijd geleden, evenals onze kampeervakantie in de New Forest: de camping met de paarden, zo stonden wij daar ook 38 jaar geleden, ik geloof in Brockenurst. Er is daar ogenschijnlijk niets veranderd.
  En nu zit het er weer op, we hebben 3 weken kunnen genieten van jullie reisverhalen en telefoongesprekken, dat was fijn. Voor jullie is het nu terugkijken, via de foto’s de vakantie nog eens herbeleven en met een opgeladen batterij weer aan het werk.
  We wensen jullie weer een goede start op je werk straks.
  Liefs,
  Jan en anne. Lies

 5. Floor

  Hoi hoi,

  Jullie hebben Durdle Door dus wel bereikt? Was het alleen zwaar of ook eng? En nog een mooie foto gemaakt? Die wandeling door Lydford gorge lijkt me prachtig.

  Welkom thuis!

  Groetjes, Floor

 6. Ans en Martin

  Lieve Milou en Tijl,

  Jullie hebben nog mooie wandelingen gemaakt lezen we.Dat je op zondag geen entree hoef te betalen voor de kathedraal hebben wij ook in Sevilla meegemaakt. Elke dag, 45 min. voor openingstijd stond er al een lange rij wachtenden maar op zondag zijn er kerkdiensten en via een zijingang die open was konden wij zo de beroemde en grootste (of op 1 na de grootste?) kathedraal bewonderen.
  Jullie zijn ook uitgekiend hoor merken we wel door met 2 tenten op 1 plaats te staan maar ……je hebt groot gelijk. En leuk dat de paarden zo om de tent heen liepen. We hopen gauw alle andere foto’s te kunnen zien maar eerst is er weer werk aan de winkel. Tot gauw.

  liefs,
  paps&mams

  P.S. Floor en Wessel, wij hoorden dat jullie met een nieuwe woning bezig zijn. Spannend hoor, hopelijk lukt het allemaal.
  Als je advies wilt of vragen hebt helpt Martin jullie graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *