«

»

mrt 08 2015

Paradise @ Ilha Grande

02-03: Ilha Grande

Vandaag reisden we van het koloniale stadje Paraty naar het paradijselijke eiland Ilha Grande met een taxi, bus en ferry. Het was erg druk toen we aankwamen op het autovrije eiland. Blijkbaar komt er om de dag een supergroot cruiseschip die het eiland bombardeert met al zijn passagiers. ’s Avonds stond er zelfs een rij mensen van de pier tot minstens vier straten verderop in het dorp! Gelukkig hebben we er de rest van de dagen niet zoveel last van gehad.

03-03: Praia Lopes Mendes

Vandaag gingen we door de heuvelachtige jungle lopen naar Praia Lopes Mendes, een van de mooiste stranden in Brazilie. Het was veel verder dan gedacht, wel 4 uur. Onderweg hebben we een dip genomen want we kwamen langs een paar strandjes. We zagen nog kleine grappige aapjes (capucijner?) en een eekhoorntje die een noot probeerde open te maken. De beloning na alle inspanning was groot. Het strand van Lopes Mendes was drukker dan verwacht, maar erg mooi: fijn wit zand en een geleidelijk aflopend strand met hoge golven. Lekker zwemmen, foto’s maken, wat eten en drinken, de tijd ging snel. We moesten teruglopen naar een strand ervoor om met een taxiboot terug te gaan naar het dorp. Dat was een rit om niet snel te vergeten. Zulke hoge golven, overal om me heen zag ik water en we klapten steeds hard neer. Op een gegeven moment leek het wel alsof er golven over de punt van de boot kwamen… Onze bootman wist er gelukkig goed mee om te gaan en bracht ons veilig terug op het droge. Ons opgefrist en ’s avonds uit eten geweest, maar de gegrilde vis viel helaas erg tegen. Sompig en veel te zout. Het was wel sfeervol op het strand met live muziek.

04-03: Snorkeltour

Met een speedboot vlogen we over de golven naar Lagoa Azul. We hadden het rijk voor ons alleen totdat de andere tours zouden arriveren, dus we gingen snel het water in met snorkel en flippers. Mijn eerste snorkelervaring in Mexico was niet zo goed bevallen (ik raakte steeds in paniek door de hoge golven) dus het was even afwachten hoe het dit keer zou gaan. Gelukkig hielp Gigi, onze gids, me erg goed over de eerste drempel heen. In het begin was het erg onwennig om mijn hoofd onder water te doen, maar hoe vaker ik naar de prachtige vissen en bodem keek van Lagoa Azul, hoe meer ik gewend raakte. Ik begon het zelfs leuk te vinden en na een kwartier was ik al druk in de weer met de actioncam. Ik zag een slapende zeeschildpad op de bodem die Tijl later zag wegzwemmen, we zagen felgekleurde geel gestreepte vissen, een vliegende vis en nog meer andere vissen, een krab die op een rots leek (zie foto!) en verschillende soorten koraal.

Toen ik het koud kreeg was daar helaas ook het moment dat we terug moesten naar de boot. We vaarden naar een ydillisch strandje waar we konden bijkomen met vers fruit en snacks. Vanuit het water, met de telefoon in de hand, bestelde Gigi eten bij een restaurant. Wij namen een bord met friet gemaakt van een soort aardappel, erg smakelijk. We mochten ook wat van de visstoofpot proeven en die was geweldig. Helaas houdt Tijl niet van vis in saus en dat maakt het wat lastig, aangezien de meeste gerechten op de menukaarten in Brazilie voor twee personen zijn.

We werden terug naar de speedboot gebracht met een klein bootje en blijkbaar was dat het laatste onderdeel van de tour. Voor ons gevoel ontbrak er nog iets, bijvoorbeeld na het strandje nog een keer snorkelen. Dus we vonden het erg jammer dat we alweer terug gingen.

05-03: Praia Feiticeira

De wandeling naar Praia Feiticeira ging ook weer dwars door de jungle. De eerste anderhalf uur ging alleen maar omhoog naar een waterval. Hier nam Tijl een duik. Daarna liep het pad aan de andere kant van de heuvel zigzaggend omlaag naar Praia Feiticeira. De apen slingerden van boom tot boom oven ons. Het strand was klein met helderblauw water. Aan de zijkant waren wat rotsen en daar zwommen veel vissen. Blijkbaar vonden ze mij wel een lekker hapje en begonnen aan mijn benen te knabbelen. Dat vond ik toch niet zo’n goed idee dus ben ik maar snel weer van de rotsen weg gegaan. Na twee uurtjes namen we een taxiboot terug. Tijl is nog een stukje naar een oud fort gelopen en ik heb rustig aan gedaan. Om 17h hadden we een speedconnection naar Rio de Janeiro. Dat houdt in dat je met een boot naar het vasteland wordt gebracht, waar een busje staat om iedereen voor zijn hotel af te zetten.

4 pings

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.