«

»

nov 09 2011

Een goed tippie maakt je nog meer toppie ;-)

SAMSUNGHelaas, het begon inderdaad te regenen ๐Ÿ™ Daardoor alleen even de pier kunnen bekijken in Puerto Morelos.
Toen de auto gepakt naar de Zona Hotelera van Cancun, een smalle strook land voor de kust. We hebben onze ogen uitgekeken, wat een enorme hotels, de รฉรฉn na de ander. Dit hele stuk draait alleen maar om toerisme, ik vraag me af als je hier in een all-inclusieve resort zit of je dan wel iets meekrijgt van de cultuur hier. De weg en wegbewijzering was hier trouwens ineens een stuk beter.
’s Avonds aan de sushi, eens wat anders dan tortillas met bonenprut, haha! En dat in Mexico.

Dinsdag scheen gelukkig de zon weer en zijn we het strand opgelopen, want bij de pier was niet zo’n mooi stukje om te zonnen. Al vrij snel kwamen we een dame in het wit tegen en hebben we ons heerlijk door 2 mensen tegelijk laten masseren op het strand. Een uur lang. Voor maar 250 pesos pp (13 euro).
Geolied en al neergestreken op onze badlakens, genoten van het lekkere weer en de zee. Soms kwam er iemand langs om te vragen of we wilden snorkelen, maar dat hoefde van ons niet meer.
Toen kwam Tony. Toen die ons geen snorkeltour kon aansmeren, bedacht hij dat we misschien wel een kokosnoot wilden. Niet verkeerd dachten wij, dus vijf minuten later kwam hij met 2 kokosnoten aan. Toen probeerde hij ons op te lichten door 50 pesos voor elk te vragen, terwijl we hadden afgesproken 50 pesos voor 2. Ze proberen het toch… En toen we hem op hadden, kwam hij speciaal terug om om een tip te vragen! Nou mooi niet dus hรจ! Maar het meest grappige van alles vonden we wel dat toen hij eenmaal die kokosnoten aan ons had verkocht, hij bedacht dat hij daar wel z’n business van kon maken (ipv de snorkeltours?). En dus liep Tony nu aan iedereen op het strand kokosnoten te verkopen, haha!
In ieder geval, vandaag was een perfect einde van de childagen.

SAMSUNG

Vanochtend bij een cafรฉ ontbeten met een croissant en bagel en op naar het vliegveld. We waren ruim op tijd om onze auto in te leveren, schoon, want we hadden hem de dag ervoor laten wassen. Voor 60 pesos (3,30 euro) deden ze de buitenkant en binnenkant!
Maar goed, de auto terugbrengen, toen kwam het dus… De pincode van de creditcard werkte niet! Na al die moeite, inschakelen van ouders en buur… Gelukkig hebben ze het bedrag kunnen afschrijven zonder de pincode, maar wat een toestand zeg…

Ons vliegtuig vertrok op tijd en tijdens het opstijgen hadden we heftige turbulentie (er hingen donkere wolken). Verder alles relaxed gegaan, drankje en borrelnootjes gehad (tijdens een vlucht van maar 2 uur) en genoeg beenruimte. Prima maatschappij, Aero Mexico.

Bij aankomst in Mexico-stad de metro naar de wijk Roma genomen. Een enkele rit koste 3 pesos per persoon (16 cent), daar zou Nederland nog wat van kunnen leren. En wat een belevenis! We hebben geen moment rust gehad, want de ene verkoper na de andere kwam schreeuwend binnen om zijn waar aan te prijzen. Sommigen hadden zelfs een rugtas om met boxen erin, wat een herrie kwam daar uit!

SAMSUNGHelaas was het hostel waar we heen wilden vol en moesten we naar een ander, hostel Home. Maar ik voel me hier niet zo ‘home’. Behalve dat we zelf ons bed moesten opmaken, slapen we op 2 matrassen op elkaar gestapeld (geen bed dus), ligt er troep op de vloer en zitten we naast de gemeenschappelijke ruimte. En ohja, we hebben geen eigen badkamer. Maar we waren moe en hadden geen zin om verder te zoeken, dus ach. Het zijn toch maar de laatste 2 nachten.

Het is bewolkt en het regent en we zijn net uit eten geweest. Toen we de rekening betaalden, 355 pesos, dacht de ober dat we hem 125 pesos fooi gaven, WTF! Dus kwam hij terug met maar 20 pesos wisselgeld en we hadden hem een briefje van 500 gegeven. Hij werd zelfs boos toen we 100 pesos meer aan wisselgeld terugeisten! Nouja zeg, zoiets heb ik echt nog nooit meegemaakt, wat een lef. Uiteindelijk hebben we hem 10% fooi gegeven (tussen de 10 en 15% is hier normaal) en maar snel weggegaan. Hier komen we dus niet meer terug (hoewel het eten prima was).

Ik ben benieuwd wat Mexico-stad ons nog meer gaat brengen. We zullen het mee gaan maken de komende dagen ๐Ÿ˜‰

Ik kijk langzaam aan wel weer uit naar mijn eigen huis (vooral het lekkere bed), eigen eten en de katjes… Al zal deze vakantie wel sneller voorbij zijn dan we hadden gewild als we weer terug zijn ๐Ÿ˜‰

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Eugene en Leny

  Hallo vakantiegangers,
  geniet nog van de avonturen in Mexico-City, want nu gaat het snel, de vakantie is nu zo voorbij!!!
  Leuk om te lezen dat jullie het toch weer fijn vinden om naar huis te gaan, en de katjes te zien!!,
  Nog veel plezier, liefs ons.

 2. Oma

  Nou, ik merk wel,jullie laten je niet bedotten! Wat een woord he.
  Als ik alles lees word ik er moe van.Wat zullen veel te vertellen hebben.
  Groetjes en een goede reis terug en…tot ziens!

 3. Mams en paps

  Na de Haman en turkse massage nu ook de mexicaanse beachmassage geprobeerd lezen we; na die luxe kunnen jullie vast wel 2 nachtjes op de grond slapen, haha.

  Voor die 3 pesos hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je vergeet “uit te checken”. Hopelijk hebben jullie nog een paar mooie laatste, bezienswaardige dagen. Veel plezier hoor en tot gauw. Liefs van ons en een poot van B&B.

 4. Willemijn

  Met plezier hebben wij jullie reisverhalen gelezen! Of het een land is waar ik zelf ooit naartoe wil weet ik niet, maar het is wel erg leuk om al jullie belevenissen op deze manier mee te krijgen! ๐Ÿ™‚ Echt raar dat jullie over twee dagen alweer terug zijn! De tijd is hard gegaan, zelfs hier in ’t gewone leven in Nederland!

  Ben benieuwd naar de foto’s, dat zullen er vast een heeeeeeeeleboel zijn!

  Geniet nog maar even van jullie laatste dag(en) daar. ๐Ÿ™‚

  Groetjes vanuit Nederland รฉn Frankrijk! ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *